Data publicării:

Pericolul ascuns din uleiul refolosit. Prăjirea excesivă ar putea afecta creierul

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa: PxHere
Sursa: PxHere

Tradiția culinară românească include multe preparate prăjite, de la cartofi prăjiți la șnițele crocante. Însă, prăjirea îndelungată și refolosirea uleiului pot avea consecințe grave pentru starea noastră de sănătate.

Un studiu recent, realizat de cercetători indieni și americani, a scos la iveală un fapt îngrijorător: refolosirea uleiurilor pentru prăjire la temperaturi înalte ar putea duce la neurodegenerare cerebrală. Experimentele pe cobai au demonstrat că acumulările de toxine din uleiurile refolosite afectează metabolismul hepatic și transportul acizilor grași Omega 3 către creier, cauzând neurodegenerare.

Alte studii au identificat și mai multe riscuri asociate cu prăjirea excesivă:

Ce se întâmplă cu uleiurile în timpul prăjirii și reprăjirii la temperaturi înalte?

Cum să gătim mai sănătos?

Prăjirea ocazională nu este o problemă, dar prăjirea excesivă și refolosirea uleiului pot avea consecințe grave pentru sănătate. Alegeți metode de gătit mai sănătoase și optați pentru uleiuri de calitate pentru a vă proteja organismul de bolile cronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel