Pericol IMINENT pentru pinguini. Le-ar putea distruge habitatul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pinguinii din Georgia de Sud sunt amenințați de un pericol iminent. Un iceberg, care depășește de câteva ori mărimea Londrei, se apropie de insulă.

Cel mai mare aisberg din lume se află pe un curs de coliziune cu o insulă îndepărtată din Atlanticul de Sud, care găzduiește mii de pinguini și foci. Acesta i-ar putea împiedica să se hrănească, au declarat oamenii de știință pentru AFP. Aisbergurile se desprind din Antarctica în ocean, dar schimbările climatice au accelerat procesul, în acest caz, cu consecințe potențial devastatoare pentru viața sălbatică din insulele Pacificului, mai exact Georgia de Sud.

Aisbergul, cunoscut sub numele de A68a, s-a desprins în 2017 de raftul de gheață Larsen din Peninsula Antarctică de Vest, care s-a încălzit mai repede decât orice altă parte a continentului cel mai sudic al Pământului. În ritmul actual, gigantul de gheață poate ajunge în preajma insulei în aproximativ 20-30 de zile. Iceberg-ul depășește suprafața Londrei de câteva ori, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel