Pericol cu gunoaiele în Sectorul 1, începând de duminică, la prima oră. Dan Podaru: E momentul ca primarul Clotilde Armand să demisioneze
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Vlad Dumitrescu
Inquam Photos / Vlad Dumitrescu
Lector univ. dr. Dan Podaru, consilier local al Primăriei Sector 1 din partea PNL, a reacționat după ce Romprest, compania care oferă servicii de salubritate, a anunțat că, începând de duminică, va presta programe de salubrizare stradală cu frecvențe diminuate.

Decizia a fost luată în urma încălcării de către Primăria Sector 1 a clauzelor agreate între părți privind achitarea la termenele asumate a facturilor emise pentru prestațiile operatorului.

„Operatorul delegat Romprest a respectat întocmai prevederile din protocolul semnat între părți, în interesul asigurării continuității serviciului. Singura obligație în sarcina autorității contractante în Protocolul invocat a fost aceea a asigurării finanțării continue a serviciului de către Sectorul 1, conform obligațiilor sale legale, prin achitarea la termenul asumat a facturilor emise pentru serviciile prestate în conformitate cu programele anexă la protocol. Or, Autoritatea contractantă a încălcat această singură obligație asumată, la data prezentei înregistrându-se restanțe la plata facturilor curente aferente lunilor iulie și august 2022, în cuantum de peste 10,5 milioane lei, facturi care au termenul de scadență depășit cu peste 30 de zile, depășind cu mult cele cinci zile asumate de către Sectorul 1 prin Protocolul nr.2.

Așadar, motivul suspendării acestui Protocol este neîndeplinirea de către Autoritatea contractantă a obligațiilor asumate.

Pe perioada în care aceste circumstanțe, independente de voința operatorului, vor continua să existe și vor produce efecte, Romprest nu poate fi făcut responsabil pentru orice nerespectare a vreunei obligații care îi revine în executarea contractului, culpa fiind integral în sarcina Autorității contractante, care nu înțelege să respecte obligațiile legale care îi revin privind organizarea și finanțarea serviciului, punând operatorul în imposibilitatea de a își desfășura activitatea într-o manieră predictibilă și într-un cadru contractual coerent”, se arată în notificarea Romprest către Primăria Sector 1. Puteți consulta documentul aici.

Profesorul Dan Podaru, consilier local al Primăriei Sector 1 din partea PNL, contactat de DC News, a reacționat în urma informațiilor pe care le-am obținut.

2. -imagine fara descriere- (dan-podaru_47028700.jpg)

Dan Podaru (sursa foto Facebook)

Locuitorii Sectorului 1 se întorc la traiul zilnic în care se vor izbi de munți de gunoaie?

„Aflu, în premieră, această informație. Sincer, am sperat că drama existentă la nivelul Sectorului 1, referitoare la curățenia stradală și salubritate, să se încheie. Din informațiile pe care mi le-ați dat, reiese faptul că, neplătind anumite prestații, primarul dă dovadă de rea credință. Administrația Clotilde Armand demonstrează, într-o manieră clară, o lipsă de profesionalism și, mai mult decât atât, intenții ascunse. De doi ani, primarul Clotilde Armand creează dramă după dramă la nivelul cetățenilor din Sectorul 1. Acest lucru nu mai poate continua. Este momentul ca primarul Clotilde Armand să demisioneze”, a spus Dan Podaru.

Până va demisiona Clotilde Armand, vă întreb la ce trebuie să se aștepte cetățenii: revin munții de gunoaie pe care i-am mai văzut în Sectorul 1 sub această administrație?

„Prin rezilierea acestui protocol, vom reveni la situația dramatică din vara anului trecut, când munții de gunoaie erau prezenți pe străzi, iar șobolanii deja erau cât pisicile. Este o situație dramatică, iar primarul Clotilde Armand dă dovadă de inconștiență făcând aceste lucruri”, a mai spus Dan Podaru.

Da, dar la cum o cunoaștem pe Clotilde Armand, nu va demisiona. Până atunci, ce facem?  

„O soluție este, așa cum consilierii PNL au spus permanent, atacarea, în instanță, a oricărui protocol, a oricărui contract. Însă, până la pronunțarea instanțelor, într-o manieră definitivă, contractele trebuie respectate. Contractul de salubritate trebuia respectat, iar Clotilde Armand trebuia să ofere curățenie cetățenilor din Sectorul 1, cetățeni care, din punctul nostru de vedere, al consilierilor PNL, sunt pe primul loc. Trebuia să le respecte sănătatea, viața și traiul decent. Acesta este sensul pentru care noi am fost aleși, iar Clotilde Armand a fost aleasă ca primar. Altfel, ce să spun... este o dovadă de incompetență și prost management la nivelul Sectorului 1 din partea acestui edil”, a conchis consilierul local PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel