Data actualizării:
Data publicării:

Performanță economică remarcabilă pentru Polonia

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În ultimele trei decenii, FMI arată că doar China a înregistrat o creștere economică mai rapidă decât Polonia

Polonia se numără printre liderii mondiali în ceea ce privește dezvoltarea economică, iar datele din 1990 până în 2020 arată că singura țară din lume care a crescut mai repede decât Polonia a fost China, potrivit RMX.

Profesorul Michael Tanchum, expert în afaceri internaționale, geopolitică și politică economică, care este afiliat la Universitatea Harvard, a postat un grafic pe X pe baza datelor de la Fondul Monetar Internațional (FMI).

„Creșterea economică a Poloniei de la sfârșitul Războiului Rece până la pandemia de Covid-19 a fost cea care a schimbat raportul de putere în UE”, a postat profesorul.

Potrivit datelor FMI, cea mai mare creștere economică din 1990-2020 a fost realizată de China, care și-a văzut PIB-ul crescut cu 3.583% în aceste trei decenii.

Polonia ocupă locul doi în clasament. Conform datelor FMI prezentate în grafic, creșterea Poloniei în perioada studiată a fost de 857%.

Următoarele în clasament sunt patru țări asiatice: India (703%), Indonezia (665%), Arabia Saudită (496%) și Coreea de Sud (465%).

Pe următoarele locuri sunt plasate Australia (312%), Taiwan (300%) și Mexic (271%). Top 10 este închis de Statele Unite, cu o creștere de 251%.

Elveția ocupă locul 13, cu o creștere a PIB-ului de 190%. Italia ocupă ultima poziţie în clasamentul economiilor care s-au dezvoltat cel mai mult între 1990 şi 2020, cu o creștere de 61%, dar se află în urma Japoniei (62%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel