Percheziții la persoane care ar fi obținut, ilegal, indemnizații pentru creșterea copilului. Prejudiciu de peste 5.550.000 lei/ Video
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 20 ian 2022, 16:14
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube @Poliția Română
Foto: Captură video Youtube @Poliția Română
Au fost efectuate 53 de percheziții la persoane bănuite de obținerea, în mod ilegal, de indemnizații pentru creșterea copilului.

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călărași, I.P.J. Neamț, I.P.J. Prahova și I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au pus în aplicare 53 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea destructurării unei grupări infracționale specializate în falsificarea unor documente de angajare.

"Activitățile se desfășoară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals.

Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2017-2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare pe reprezentanții Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti și ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcția și remunerația primită.

În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizații cuprinse între 2.000 și 8.000 de lei/lună și ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei.

La sediul I.G.P.R., vor fi conduse 48 de persoane, în vederea efectuării activităților de urmărire penală și dispunerii de măsuri corespunzătoare.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R.", transmite IGPR într-un comunicat de presă. 

Tot astăzi, s-a descins la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale 

În această dimineaţă, poliţiştii Poliției Orașului Fundulea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în județul Ilfov, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale, a mai transmis IGPR. 

"Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2022,  persoanele bănuite ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale, în județul Călărași.

Vor fi puse în executare 7 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul Poliției Orașului Fundulea, pentru audieri.", se arată, printre altele, într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?