Percheziţii în Dolj și București, într-un dosar privind obținerea de certificate false de vaccinare / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube @Poliția Română
Foto: Captură video Youtube @Poliția Română
Au fost efectuate percheziţii în Dolj și în București, într-un dosar privind obținerea de certificate false de vaccinare.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au efectuat luni dimineață, 28 februarie a.c., sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, 15 percheziții domiciliare la persoane bănuite de complicitate la înșelăciune, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic.

14 percheziții au fost desfășurate în județul Dolj și una în municipiul București, în continuarea activităților efectuate în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.  

Trei persoane sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre "clienți" și personalul medical

"În fapt, trei persoane, toate din județul Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverințe de vaccinare și personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

Prin extinderea cercetărilor, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care și cetățeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de polițiști, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pentru audieri.", a transmis IGPR într-un comunicat de presă.

La acţiune au participat și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat și Poliției Municipiului Băilești. 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Craiova, încheie IGPR.

CITEȘTE ȘI: Flagrant de 6000 de euro. Bărbat, prins de DIICOT în timp ce vindea peste 1 kg de canabis. Două persoane au fost reținute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel