Percheziții în Constanța. Peste 7 tone de articole pirotehnice au fost confiscate
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Rakicevic Nenad, de la Pexels
Fotografie creată de Rakicevic Nenad, de la Pexels
Peste șapte tone de articole pirotehnice au fost confiscate în urma a trei percheziții domiciliare efectuate în Corbu, Agigea şi Constanța.

Peste şapte tone de articole pirotehnice, dintre care circa o tonă de încărcătură explozibilă, au fost confiscate de poliţişti în urma a trei percheziţii domiciliare efectuate în localităţile Corbu, Agigea şi Constanţa, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Valoarea totală a materialelor pirotehnice confiscate este de circa 300.000 de lei.

Trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

"În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Corbu şi Agigea, respectiv municipiul Constanţa, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept. Poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 7.600 de kilograme de articole pirotehnice, din care aproximativ 1.150 de kilograme de încărcătură explozibilă", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, conform Agerpres.

Conform sursei citate, în urma descinderilor, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani, au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, cu participarea poliţiştilor Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Articole pirotehnice în valoare de circa 3.075.700 de lei au fost confiscate în perioada 22 noiembrie - 29 decembrie 

"În perioada 22 noiembrie – 29 decembrie a.c., în cadrul acțiunii naționale "Foc de Artificii" au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  82.202  kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare totală de aproximativ 3.075.700 de lei.

Au fost constituite 677 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 779 de infracțiuni, fiind aplicate 227 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 214.200 de lei.", se arăta într-un comunicat IGPR transmis ieri, 29 decembrie. 

Ieri, au fost efectuate 48 de percheziții 

Ieri, "29 decembrie a.c., polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au pus în aplicare, pe teritoriul mai multor județe, 48 de mandate de percheziție domiciliară, pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

La data de 29 decembrie, în cadrul acțiunii naționale "Foc de Artificii", au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 16.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3 si P1, în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei.

Au fost înregistrate 99 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 112 infracțiuni, fiind aplicate 29  de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.900 de lei.

Astfel, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Botoșani au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 1.020 de kilograme articole pirotehnice, din categoriile P1, F1- F3.", informa IGPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel