Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe într-un dosar cu prejudiciu de peste 3,5 milioane lei
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Poliţiştii prahoveni specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează, miercuri, nouă percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, percheziţiile au loc la adrese din Bucureşti, dar şi din judeţele Prahova, Ilfov şi Cluj.

'Din cercetări a rezultat că, în perioada 2011-2016, prin intermediul a 6 societăţi comerciale, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal prin care ar fi înregistrat şi declarat operaţiuni fiscale nereale, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor aferente. Ulterior, pentru a disimula provenienţa sumelor rezultate, persoanele bănuite ar fi apelat la metode precum transferuri bancare, urmate de retrageri imediate de numerar sau rularea banilor prin mai multe conturi bancare', se arată în comunicatul citat.

Cinci persoane vor fi duse la audieri în baza unor mandate, în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 3.500.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel