Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova. Prejudiciu de 13,5 milioane de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Poliţiştii fac, miercuri, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 13,5 milioane de euro.

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vor pune în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, şi două mandate de aducere, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro", a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Din datele şi probele administrate în dosar, a reieşit că, în perioada 2014-2015, un bărbat şi o femeie ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind trei societăţi comerciale, ar fi omis evidenţierea şi declararea veniturilor reale pe care le-ar fi obţinut din vânzarea mărfurilor importate.

În urma cercetărilor s-a stabilit că valoarea totală a mărfurilor vândute este de 188.227.360 de lei, prejudiciul produs astfel bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

„Astfel, în această dimineaţă, vor fi puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, în vederea depistării şi conducerii acestora la audieri. De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile imobile deţinute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 66.954.973 de lei", a mai transmis Poliţia Capitalei.

Citește și...

Percheziţii în Prahova, într-un dosar ce vizează furturi din societăţi comerciale. Prejudiciu estimat de 30.000 de euro

Poliţiştii din Ploieşti efectuează, miercuri dimineaţa, mai multe percheziţii într-un dosar penal ce vizează comiterea de furturi din societăţi comerciale.

'În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti pun în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară în municipiu şi în trei comune din judeţul Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăţi comerciale', transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Sursa citată precizează că prejudiciul este de aproximativ 160.000 de lei. După finalizarea descinderilor, 13 persoane vor fi conduse la audieri. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, acţiunea beneficiind de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel