Data publicării:

Percheziții în 4 județe din România, în două dosare penale de evaziune fiscală şi obţinere ilegală de fonduri

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
10 percheziții au avut loc în 4 județe din România, în două dosare penale de evaziune fiscală şi obţinere ilegală de fonduri.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, miercuri, 10 percheziţii în judeţele Bacău, Suceava, Vrancea şi Buzău, în două dosare privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi obţinere ilegală de fonduri, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău. Prejudiciul cauzat în cele două dosare este de aproximativ 900.000 lei, relatează Agerpres.

"9 percheziţii au vizat sediile sociale ale mai multor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice din judeţele Suceava, Bacău, Vrancea şi Buzău, bănuite că prin intermediul mai multor societăţi comerciale înfiinţate pe numele unor interpuşi, cu sediile sociale declarate la locaţii inexistente/nereale, ar fi obţinut venituri necuvenite ca urmare a neevidenţierii în actele contabile ale societăţilor a tuturor veniturilor realizate sau prin înregistrarea de documente nereale în actele contabile, respectiv prin solicitarea de fonduri guvernamentale în baza unor documente falsificate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agentul-şef adjunct Gabriel Dumitrache.

Infracțiuni de înşelăciune, comise de către o persoană de origine română pe teritoriul Germaniei



O altă percheziţie a fost efectuată în municipiului Bacău şi a vizat săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune de către o persoană de origine română pe teritoriul Germaniei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri şi mijloace materiale de probă şi medii de stocare a datelor informatice.

Totodată, au fost puse în executare patru mandate de aducere. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Buzău, criminalişti din cadrul IPJ Vrancea şi jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel