Percheziții DIICOT. 38 de locații din 4 județe, vizate de procurori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
DIICOT a acționat pentru destructurarea unei grupări specilizate în trafic de droguri, printr-o acțiune de amploare în 4 județe din țară. 

”La data de 21.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat un număr de 38 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, de la începutul anului 2020 și până în prezent, gruparea infracțională organizată a acționat pe raza județelor Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, iar membrii acesteia au desfășurat, în mod coordonat, activități de procurare, transport, deținere și comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis) sau substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

35.000 de euro, bunuri și o cultură indoor, reținute


În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, suma de 35.000 de euro și alte bunuri cu valoare probatorie.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane.

31 de persoane la audieri

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Brașov, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și al luptătorilor din cadrul structurilor teritoriale ale S.A.S. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” arată DIICOT într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel