Pepenele roşu, un beneficiu pentru sănătate
Pepenele roşu este extrem de delicios şi Sursă excelentă de vitaminele A, C şi B6
Vitamina A se regăseşte în pepeni sub forma betacarotenului, element foarte important pentru protejarea vederii şi menţinerea sănătăţii mucoaselor şi tegumentelor.
Vitamina C întăreşte sistemului imunitar împotriva infecţiilor şi viruşilor şi funcţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi care pot duce la apariţia multor probleme de sănătate.
Vitamina B6 este folosită de organism pentru a produce substanţe chimice la nivelul creierului, precum serotonina, dopamina şi melatonina, care ajuta în combaterea anxietaţii şi panicii.
De asemenea, pepenele este o sursă de potasiu, un mineral necesar pentru menţinerea echilibrului apei în corp şi regăsit în fiecare celulă a corpului. Potasiul joacă un rol important în menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. O porţie de pepene roşu asigură cam 10% din necesarul zilnic de potasiu recomandat.
Licopen-ul se regăseşte şi el din plin în pepenele roşu. Licopen este anticancerigen, puternic antioxidant şi este întâlnit în fructele roşii. Acesta are un rol esenţial în prevenirea şi chiar tratarea multor afecţiuni: cancerul de sân, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii odata cu îmbătrânirea, cataracta, bolile cardiovasculare.
Culoarea roşie a pepenelui este data tocmai de licopen.
Pepenele roşu este recomandat persoanelor care suferă de: boli de rinichi, reumatism, cârcei ori crampe musculare.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News