Data actualizării:
Data publicării:

Pentru Putin s-a sfârșit. China face un pas spre Ucraina. Normalitatea învinge demența

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
De ce invazia ordonată de Putin este o mare provocare pentru China
De ce invazia ordonată de Putin este o mare provocare pentru China
Ministrul de externe al Chinei l-a sunat pe omologul său din Ucraina și i-a spus că „regretă profund” conflictul cu Rusia, relatează mass-media de stat, citată de AFP.

Practic, China se detașează de Rusia și susține Ucraina, fiind un semnal diplomatic formidabil.

De asemena, Ucraina cere Chinei să determine Rusia să oprească războiul

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, i-a cerut omologului său chinez Wang Yi, într-o discuţie telefonică avută marţi, să se folosească de legăturile Beijingului cu Moscova pentru a opri invazia militară rusă asupra Ucrainei, a transmis Ministerul de Externe de la Kiev într-un comunicat, citat de Reuters.

Conform comunicatului, Wang Yi i-a spus lui Dmitro Kuleba că Beijingul este pregătit să depună toate eforturile pentru a ajuta la oprirea războiului prin diplomaţie.

China, care şi-a dezvoltat relaţiile cu Moscova în ultimii ani, dar păstrând în acelaşi timp legături diplomatice cordiale şi schimburi comerciale puternice cu Kievul, a refuzat să condamne atacul Rusiei asupra Ucrainei sau să îl numească 'invazie'.

Discuţia dintre cei doi miniştri de externe este prima anunţată public de când Rusia a început joi atacul asupra Ucrainei. Convorbirea a fost iniţiată de Kuleba, conform Ministerului de Externe chinez. Wang Yi a reiterat apelul Chinei la găsirea unei soluţii la criză prin negocieri, spunând că sprijină toate eforturile internaţionale care ar putea ajuta la obţinerea unei rezolvări politice, a mai precizat diplomaţia chineză.

Citește și: Putin, explozii de FURIE împotriva apropiaților săi, din cauza stării intervenției militare din Ucraina. "Nu mai este acelaşi dictator cu sânge rece"

SUA afirmă că ate informați solide care arată că Vladimir Putin este furios pe cei din cercul său apropiat din cauza stării intervenției militare din Ucraina. 

Statele Unite afirmă că au informaţii solide potrivit cărora Putin îşi îndreaptă „explozii neobişnuite de furie” împotriva unor persoane din cercul său intim în legătură cu stadiul campaniei militare, transmite Mediafax.

În timp ce economia rusă se clatină sub sancţiuni globale fără precedent, iar forţa sa militară pretins superioară pare împotmolită, Putin a avut excese de furie împotriva subalternilor, chiar dacă rămâne în mare parte izolat, în parte din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19, au spus sursele. Vezi confirmarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel