Data actualizării:
Data publicării:

Pentru ce a făcut Alfred Bulai răzmeriță în TVR, la revoluția din '89. "Credeam că noi suntem conducerea!"

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
 foto: Agerpres
foto: Agerpres
Mai multe mărturii halucinante despre revoluția din '89 s-au spus în această ediție din "Nod în papură"!

Sociologul Alfred Bulai a povestit la "Nod în papură", cu umoru-i specific, un episod care s-a petrecut în sediul Televiziunii Române la revoluție, pe vremea când se afla printre cei care ieșiseră în stradă, în vâltoarea evenimentelor din decembrie '89. 

"Eu am avut un fel de detașare. În momentul în care unii și-au dat o definiție din asta eroică eu n-am vrut să fiu revoluționar. N-a fost foarte inteligent, fie vorba între noi, pentru că aveam niște chestii de câștigat, de exemplu n-aș fi plătit impozite toată viața, dar mă rog... Eu mi-am revenit. De altfel am și plecat pentru că eu mi-am dat seama că nu pot să înțeleg ce se întâmplă. Mi s-a părut că totul a aiurea.

Pe de altă parte poate că eram mort acum pentru că noi eram urmăriți, la modul serios, pentru că printre ăia civili erau securiști. Eu care am făcut prima răzmeriță acolo (n.r. în sediul TVR), gurmand fiind, nu mâncasem nimic în ziua aia... Ne-au dat de la bufet niște napolitane Dănuț, și-acum țin minte, erau oribile, da' mi-era foame, am mâncat și de-alea.

Când l-au adus pe Nicu Ceaușescu ne-am dus toți să intrăm mai mulți în liftul de patru persoane, vreo 30-50 de oameni, și na, evident că nu eram eu alesul ca să fiu pe acolo, așa că am rămas în hol. Și era o doamnă de la bufet, cred că până o să mor o s-o văd pe aia, îmbrăcată cu halat alb, avea o tavă cu cașcaval și salam de Sibiu. Tu-ți dai seama, în decembrie '89, ce-nsemna cașcaval? N-aveau pâine cred, că erau bucăți de cașcaval groase în loc de pâine, cred.

Am luat-o pe aia de mână, cu un aer revoluționar, și am zis "Ce faceți cu astea?" Eram mort de foame, îți dai seama! Am întrebat pentru cine sunt iar aia, mai tare decât mine, și-a tras mâna ostentativ, gen "băi, Gică, du-te de-aici" și mi-a zis: "Pentru conducere, la etajul 11!" Am înnebunit. Cum adică "conducere"? Eu nu știam că există conducere. Eram la parter, am zis că noi suntem!

 M-am dus și am făcut răzmeriță la Programe unde am stat o perioadă de timp, mai erau vreo 15-20 de oameni, pe principiul - cum se poate, dom'le, de la 2 până seara la 10-11, Conducerea mănâncă salam de Sibiu și cașcaval și noi napolitane Dănuț! În 30 de minute au apărut trei coșuri, le țin minte și acum, niște minunății... pastrame... cum dracu? Zeci de kile! Îți dai seama că nu le aveau în televiziune. Interesant e că eu am început să vorbesc cu ăștia să-i bată la cap, că nu se poate, eram nervos. Unii se uitau la mine mai așa... că obediența era normală, dar alții au început să pună și ei botul! La toți ne-a trecut! Ne-a dat mâncărică, bravo! Votăm și noua putere, știi?" a povestit Alfred Bulai, pe o notă comică, în timpul emisiunii. 

Interviul complet, aici:

         

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel