Data publicării:

Pentagonul nu poate confirma în mod independent atrocitățile din Bucha

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels
Armata americană nu este în măsură să confirme în mod independent relatările ucrainene despre atrocitățile comise de forțele ruse împotriva civililor în orașul Bucha, dar nici nu are niciun motiv să conteste aceste lucruri, a declarat luni un înalt oficial american al apărării.

”Vedem aceleași imagini ca și dumneavoastră. Nu avem niciun motiv să respingem afirmațiile ucrainene despre aceste atrocități în mod clar”, a spus oficialul, vorbind sub condiția anonimatului, potrivit Reuters.

Pentagonul nu poate confirma acest lucru în mod independent și de unul singur, dar nici nu suntem în situația de a respinge aceste afirmații”.

Masacrul de la Bucha. Peskov neagă că Rusia e vinovată și cere ca subiectul să fie discutat la Consiliul de Securitate al ONU.

 Președintele american Joe Biden l-a acuzat luni pe președintele rus Vladimir Putin de crime de război și a cerut un proces, adăugându-se la protestul global pentru uciderile de civili din orașul ucrainean Bucha, pe măsură ce au apărut mai multe imagini grafice ale morților acestora.

”Ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha”, a spus Biden reporterilor de la Casa Albă. „Acest lucru îl justifică – este un criminal de război”.

"Trebuie să adunăm informații. Trebuie să continuăm să oferim Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta. Și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real, să aibă un proces pentru crime de război", a spus Biden.

Kremlinul a negat acuzațiile legate de uciderea civililor din oraș

Kremlinul neagă că armata rusă este implicată în uciderea civililor din Bucea ucraineană, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. El a mai spus că Rusia este în favoarea discutării situației de la Bucha la cel mai înalt nivel, scrie Interfax.

”Credem că acest subiect ar trebui discutat la cel mai înalt nivel posibil, așa că a existat inițiativa noastră de a lua în considerare acest subiect la Consiliul de Securitate al ONU. Știm că această inițiativă a fost blocată. (...) Diplomaticii noștri vor continua eforturile active pentru a trece această problemă pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate. Subiectul este prea serios”, susține Peskov, deși nimeni din cadrul ONU nu a afirmat că nu dorește analizarea masacrului de la Bucha, ba din contră, au condamnat ferm oroarea produsă în Ucraina. Citește întreaga știre aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel