Urmărește emisiunea live
Pensionarii ies în stradă. Protest vineri la Ministerul Muncii, Preşedinţie şi sediul PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Pensionarii ies în stradă. Protest vineri la Ministerul Muncii, Preşedinţie şi sediul PNL
Pensionarii ies în stradă. Protest vineri la Ministerul Muncii, Preşedinţie şi sediul PNL
Alianţa Europensionarilor din România şi Sindicatul Judeţean al Pensionarilor Vâlcea, membri fondatori ai Federaţiei Naţionale 'Solidaritatea Pensionarilor din România' (FNSPR), organizează, vineri, 11 iunie, un miting de protest. 

Manifestațiile de protest se vor organiza la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, la Preşedinţia României şi la sediul central al Partidului Naţional Liberal, faţă de deprecierea nivelului de trai al pensionarilor. 

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei sindicale, transmis marţi, la acţiunea de protest sunt aşteptate maximum 100 de persoane iar evenimentul se va derula sub titulatura 'Stopaţi deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenţei pentru un număr mare de pensionari'.

VEZI ȘI Eliminare pensionare anticipată și majorare stagiu minim de cotizare? Ministerul Muncii, clarificări

Sindicaliştii solicită, printre altele, solidaritate cu pensionarii din România acuzând nerespectarea de către guvernanţi a legii promulgate de către preşedintele României cu privire la creşterea punctului de pensie şi încălcarea flagrantă a legii promulgate de către şeful statului privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie.

VEZI ȘI Raluca Turcan: Bombă cu ceas în sistemul de pensii. Deficit de 16,7 miliarde de lei

De asemenea, Federaţia Naţională 'Solidaritatea Pensionarilor din România' (FNSPR) precizează că se pronunţă ferm 'împotriva programului de austeritate severă introdus de Guvernul Cîţu, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special'. În plus, protestul de vineri vizează şi lipsa de implicare a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind primirea FNSPR în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV).

Acţiunea de protest va avea loc după următorul program: între orele 11:00 - 12:00 în faţa Ministerului Muncii; între orele 13:00 - 14:00 la Preşedinţia României - perimetrul statuii Leul; între orele 15:00 - 16:00 la sediul central al Partidului Naţional Liberal. 

VEZI ȘI  Modificarea pensiilor magistraţilor, "un spectacol". Renate Weber, Avocatul Poporului: Când ai promis în campanie, măcar te prefaci că faci ceva, chiar dacă nu se poate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel