Data publicării:

Pensiile vor crește pe bază de ”bonus” în 2024, nu în funcție de punctul de pensie. Pentru unii, creșterea va fi sub 10%. ”PSD și PNL au oferit o soluție calitativă”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Pensionarii care au muncit mulți ani și au avut stabilitate în perioada muncii vor fi cei care vor beneficia cel mai mult de creșterea pensiilor în 2024. 

”La 1 ianuarie 2024, vor da 13,8% care acoperă 8% din inflație, plus 5% reprezentând jumătate din creșterea salariului minim pe economie (mediu brut n.r.)-  acesta e un bonus. La 1 septembrie, se dorește o majorare medie cu 40%, însă este o soluție oferită calitativ. Încearcă să-i ajute pe cei cu pensii mici să ajungă la un prag mai mare, iar cei cu pensii mari vor avea creșteri, dar vor fi sigur sub două cifre. O persoană cu 1000 de lei pensie e posibil să ia 1400 de la 1 septembrie, poate chiar mai mult, dar celor care au pensii deja mari, creșterea va fi sub 10% garantat” spune economistul Alexandru Bodislav, la D'Economic News. 

Întrebat de Alex Vlădescu dacă nu vor fi probleme la CCR, analistul economic spune că ”nu”, explicând: ”Mărirea nu se face legat de punctul de pensie, ci de calitatea în muncă a persoanei respective, adică le acordă bonificații dacă au lucrat în același loc mai mult de un număr de ani, dacă au depășit o anumită perioadă în câmpul muncii - încă un bonus, dacă nu au sărit dintr-un job în altul - încă un bonus. Deci PSD și PNL (secundar) au oferit o soluție calitativă pentru a îmbunătăți viața oamenilor activi în timpul vieții active, ca-n câmpul de muncă să fie atrași oameni de calitate și să le arate celor actuali că pot beneficia de pe urma unei vieți active eficiente”. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel