Data publicării:

Pensii speciale parlamentari. Emil Hurezeanu: „Este un Parlament cu o calitate discutabilă”

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Joi seara, jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat posibilitatea ca parlamentarii să primească pensii speciale după terminarea mandatului.

„Au fost foarte prost inspirați parlamentarii că înainte de a cere o dezbatere în profunzime prin schimbarea Constituției, a rolului lor, a atribuțiilor lor, a felului cum sunt selectați și a coeficientului de reprezentativitate pe care îl au în mod real, și pe care nu îl au în mod efectiv au cerut pensii. Să știți că pensii speciale sunt și în Germania. La Parlamentul European dacă ești două mandate ai 5.000 de euro. Oamenii ăștia n-au avut salarii prea mari? Am impresia că mulți dintre ei stau acolo de trei mandate, și ăștia vor avea pensia cea mai mare, nu ca să servească poporul, ci ca să se afle la locul potrivit în momentul potrivit, pentru jucarea intereselor.

Cine face această dezbatere? Se schimbă votul uninominal, atribuțiile parlamentarului trebuie să se schimbe, jocul foarte complicat între instituțiile statului trebuie reglementat altfel. Și așa mai departe”, spune Emil Hurezeanu.

Analistul a vorbit și despre parlamentarii care și-au pus semnătura pe proiectul privind pensiile speciale fără să fi citit.

„Au semnat pentru pensii. Au atâția consilieri. Oamenii ăștia trebuie să facă o comparație cu ce fac alte parlamente. Nimeni nu o să spună că românii trebuie plătiți cu 24.000 de euro, cât are un parlamentar italian. În Germania și Franța nu are nimeni sub 8.000 de euro în parlamentele lor, dar sunt alte țări. Dar și eficiența lor e diferită.

Politicienii care au majorități trebuie să folosească momentul să facă politică. Politica trebuie făcută în România pentru clarificări, pentru progres, pentru mai puțină corupție, pentru mai multe autostrăzi, pentru școli mai bune. Asta este politica. Cum de nu simt parlamentarii care sunt prezumați cu cea mai mică credibilitate, că la o săptămână după ce fac jocul ăsta, agravează foarte mult situația funcționării forumului principal al democrației. În cel mai bun caz e o lipsă de simț al oportunității politice. Care sunt prioritățile lor?”, a spus jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel