România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 10 sep, 13:54
PENSII. Economistul Adrian Câciu: Sfatul meu e să nu facă această prostie!
Economistul Adrian Câciu a fost invitat la DC News unde a tras un semnal de alarmă.

Există o posibilitate a impozitării pensiilor, dar economistul Adrian Câciu nu crede că este o idee bună. A sfătuit, în acest sens, să nu se recurgă la această măsură. 

„Sfatul meu e să nu facă această prostie, dar nu am cum să intervin mai mult decât să dau un sfat aici. Vă zic ceva. Așa arată acum Codul Fiscal, dacă colectarea ar funcționa, noi am 36% din PIB ușor de recuperat”, a declarat Adrian Câciu pentru DC News.

Economistul a explicat apoi că, într-un an de zile, ar trebui ca ANAF-ul să fie „pus la treabă și să terminăm cu amânări de taxe și cu executări care nu se întâmplă.”

„Arieratele la martie au crescut cu 7 miliarde de lei față de decembrie. Nu începuse pandemia. Ce înseamnă? Datoriile restante la 31.12.2019. Au ajuns la 27 de miliarde de lei. De ce nu s-au recuperat măcar parțial? Nu poți să stai să nu recuperezi”, a mai spus Adrian Câciu la interviurile DC News, subliniind că „fără să impozitezi suplimentar această țară, poți ajunge la 36% din PIB”.

„Avem niște chestiuni care pot fi luate în calcul în acea reanalizare a competitivității fiscale și nu atingi oamenii”, a precizat economistul Adrian Câciu. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro