Urmărește emisiunea live
PENSII 1 septembrie, răsturnare de situație. ABUREALA lui Cîțu
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Florin Cîţu a primit o replică după ce a făcut anunţul aşteptat de pensionari. ”Hai să nu ne mai mințim!”

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, ar trebui să lase minciunile cu pensiile. "Pensiile vor creşte de la 1 septembrie”, a zis politicianul de la PNL.

Pensionarii nu trebuie mințiți. Până la urmă, pensiile vor crește... cu un leu. Orizontul de așteptare este 40%. Fiecare știe cât înseamnă asta în funcție de ce pensie are. Poți să le crești sau nu? Cum procedează cu pensionarii, procedează și cu artiștii sau cu cei din domeniul HoReCa... stăm și analizăm. Nu se poate să avem guvernare surpriză-surpriză, a zis ziaristul.

Vii la ora 00.00 și anunți ce faci mâine. Vii la 31 august și zici abia atunci cu cât crești pensiile de la 1 septembrie. Toți fac studii și verifică. Criza Covid-19 este o încercare pentru toate Guvernele, este ceva ce nu s-a mai întâmplat, dar nici jocul electoral cu anunțuri ambigue despre creșteri nu ne ajută. Hai să nu ne mai mințim, a mai spus Val Vâlcu. Nimeni nu știe cum va evalua economia globală. Nu putem să ne mințim ca în 2009 când economia chipurile duduia în România, iar în 2010 exploda criza. Cîțu vinde gogoși că vor crește pensiile, dar nu știm cu cât.

Până la 1 septembrie nu vor fi alegeri. Nu ai de ce să mai minți pensionarii, domnule Cîțu! Această abureală electorală este o prostie de comunicare, o deficiență. Vom crește, dar nu știm cu cât. Măcar să zică: nu știm cât ne va permite bugetul să facem creșteri, nu știm cum evoluează economia. Să recunoască adevărul. Insistă cu creșterile de parcă mâine ar fi alegeri. Cine astăzi e pensionar, trăia în 2009 și își amintește ce s-a întâmplat.

Guvernanții au găsit formula aceasta de PR să spună că pensiile cresc de la 1 septembrie. În țările civilizate, astfel de lucruri se știu cu ceva vreme înainte.

Toate scad, numai Cîțu crește pensiile. Hai să nu ne mai mințim, a concluzionat jurnalistul Val Vâlcu.

VEZI ȘI: Cîţu, anunţul serii: Pensiile VOR CREŞTE din această zi

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel