Urmărește emisiunea live
Peninsula Crimeea este 'parte inalienabilă' a Rusiei. Revenirea la Ucraina este imposibilă, declară Kremlinul
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Kremlinul a declarat luni că peninsula Crimeea este 'parte inalienabilă' a Rusiei, în consecinţă returnarea ei către Ucraina este imposibilă, potrivit EFE şi RIA Novosti.

'Este o parte inalienabilă a Federaţiei Ruse', a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică. Întrebat dacă autorităţile ruse îşi pot imagina circumstanţe care ar putea duce la retrocedarea peninsulei, anexată în 2014 de către Moscova, Peskov a răspuns un 'nu' categoric.

Reacţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului intervine după ce preşedintele american, Joe Biden, a afirmat într-o recentă declaraţie că îşi poate imagina o situaţie de 'tranziţie' când s-ar putea produce retrocedarea Crimeii către Ucraina. În acelaşi timp, Biden a subliniat că decizia privind recuperarea peninsulei va aparţine ucrainenilor.

La ora actuală, sarcina aliaţilor este de a-i pune pe ucraineni într-o poziţie în care să poată face 'progrese în această primăvară sau vară', a menţionat preşedintele american.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, afirmase duminică că Peninsula 'Crimeea este a Ucrainei', iar Washingtonul nu va recunoaşte 'niciodată' anexarea sa. Una din problemele cu care se confruntă administraţia preşedintelui Joe Biden este dacă ar susţine sau nu recuperarea Crimeii de către armata ucraineană, lucru pe care purtătorii săi de cuvânt refuză să-l precizeze, notează EFE, scrie Agerpres.

Zelenski promite să recupereze Crimeea: "Este pământul nostru" 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat intenţia de a recupera peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, scrie duminică dpa. "Este pământul nostru. Poporul nostru. Istoria noastră", a spus Zelenski, potrivit unei declaraţii difuzate duminică.

Prin recuperarea Crimeei, în Ucraina se va instala pacea, a adăugat el.

"Vom readuce steagul ucrainean în toate colţurile Ucrainei", s-a angajat şeful statului. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel