Data publicării:
Pediatru: Aceste medicamente nu se dau copiilor cu boli respiratorii
Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, atrage atenția că medicamentele antiacide nu trebuie administrate copiilor cu probleme respiratorii cauzate de refluxul gastroesofagian.
Pe pagina de facebook „Spitalul Virtual pentru Copii”, dr. Mihai Craiu a postat următorul mesaj:
„Astăzi răsuflu uşurat. Există recomandarea scrisă negru pe alb!!! Societățile Americană și Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică (NASPGHAN și ESPGHAN) au revizuit protocolul pediatric destinat bolii de reflux gastroesofagian - GERD.
De acum încolo s-a TERMINAT cu aberantele prescripții de antiacide şi de inhibitori de pompă de protoni care durează luni și ani în şir. La copiii mici şi la sugarii care au semne respiratorii (tuse, wheezing sau astm) pentru FANTASTICUL diagnostic prezumat şi aproape niciodată dovedit de „reflux silențios” nu se mai prescriu antiacide.
Atât am argumentat, explicat, documentat și dezbătut cu părinții copiilor cu manifestări respiratorii ciudata terapie cu antiacide, în cazurile de astm sau wheezing recurent, că am dezvoltat o reacție alergică la subiect...
Acum există recomandarea scrisă (https://www.medscape.com/viewarticle/899116) să nu se dea antiacide copiilor cu manifestări respiratorii în special în absența unor simptome tipice de reflux gastroesofagian.
Am intrat în normalitate!!! „Refluxul silențios” la copiii cu wheezing recurent A MURIT!!! NU MAI TRATĂM FANTEZII, ci doar boli documentate. Şi ca să fie și mai clar, o tentativă terapeutică (acolo unde îşi are rostul!) cu antiacide ar putea fi luată în considerare pentru cel mult 4-8 săptămâni, la cei cu simptome tipice de reflux. #STOPimprovizații”, scrie dr. Mihai Craiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News