PDL se leapădă de Trășculescu: Încetăm susținerea politică a deputatului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vasile-blaga-dc
vasile-blaga-dc

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că deputatul acuzat de DNA de luare de mită, Alin Trășculescu, nu va mai beneficia de susținerea politică a ARD și PDL. De asemenea, deputatului îi este interzis să folosească materialele de campanie ale alianței.

Alin Trășculescu va pierde funcția de președinte al Organizației PDL Vrancea, însă va rămâne pe listele parlamentare în vederea obținerii unui nou mandat. ”PDL şi ARD încetează susţinerea politică pentru deputatul Trăşculescu. Încă de ieri (n.r. - duminică) i-am cerut liderului deputaţilor Mircea Toader ca parlamentarii democrat-liberali să fie prezenţi în Bucureşti şi să voteze atât în Comisia Juridică, cât şi în plen solicitarea de ridicare a imunităţii deputatului Trăşculescu,” a declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL nu a pierdut ocazia de a lovi cu mantă în USL, despre care spune că ”nu a lăsat justiția să lucreze” atunci când un parlamentar sau demnitar al social-liberalilor a fost vizat de justiție. ”Rând pe rând, USL a pus piedică justiţiei sau a refuzat să pună în practică deciziile justiţiei. Războiul USL cu justiţia şi tratamentul special pentru demnitarii USL a început cu Gabriel Bivolaru, pentru care premierul şi preşedintele PSD de la acea dată, Adrian Năstase, s-a dus să asedieze Parchetul general,” susține președintele PDL. El a reamintit de cazul Constantin Nicolescu, atunci când, potrivit democrat-liberalului, liderii PSD, în frunte cu Victor Ponta au mers la Pitești pentru a-l apăra pe social-democrat. Vasile Blaga a acuzat că majoritatea PSD - PNL a tergiversat ani de zile ridicare imunității lui Adrian Năstase și a refuzat să pună în aplicare decizia definitivă a ÎCCJ, în cazul senatorul Mircea Diaconu.”Nu există niciun caz în istoria PSD în care PSD s-a supus legii. Noi vom face tot ce trebuie pentru ca legea şi justiţia să se aplice", susține Vasile Blaga.

Liderul ARD a vorbit și despre Comisia de Etică a alianței, apreciind că aceasta nu avea cum să anticipeze ce urma să facă deputatul Alin Trășculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel