Data publicării:

Pavel Popescu anunţă legi care vizează firmele olandeze şi austriece dacă România nu intră în Schengen. Chirieac: O aberaţie. În 2004 cum am reuşit să convingem?

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Blocul Naţional Sindical
Facebook Blocul Naţional Sindical

Analistul politic Bogdan Chirieac critică vehement mesajul deputatului PNL Pavel Popescu la adresa firmelor olandeze şi austriece. Liberalul a transmis că îşi va dedica finalul mandatului pentru legi care să vizeze direct aceste firme, dacă România nu este lăsată să intre în Schengen. 

"Dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului, vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România.

Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare "acasă, în centrală". Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în "borcanul cu miere" cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat”, a scris Pavel Popescu duminică, pe pagina sa de Facebook.

"Este o declaraţie aberantă. Noroc că pe domnul respectiv nu îl ia nimeni în seamă. Altfel, putea fi provocat un incident diplomatic. Dânsul nu face diferenţă între Guvernul unei ţări occidentale şi firmele din acea ţară. E ca şi cum m-aţi acuza pe mine sau pe DC NEWS pentru ce face Guvernul. Şi să impuneţi sancţiuni la DC NEWS. Este aberant ce spune acest domn, iar lucrul ăsta ne arată încă o dată faptul că principalele partide politice din România nu îşi cresc oamenii. Nu îi dau la şcoală, nu îi selecţionează cu ani de zile înainte, nu îi pregătesc pentru a conduce o ţară. Ne aflăm, din acest punct de vedere, în continuare la începutul anilor '90. În toată lumea civilizată, liderii politici sunt pregătiţi. Ani de zile, până când ajung în poziţii de decizii. 

Vă spun, norocul mare este că lumea ştie ce îi poate pielea şi nu îl bagă în seamă...", a precizat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Semnal de alarmă. Mesajul "nu e bun nici pentru alte companii din Occident"

"Om fi corupţi sau nu, suntem total ineficienţi. Unii spun că Olanda e mai coruptă decât România. Păi ce infrastructură are Olanda şi ce infrastructură are România? Nu ştiu cum e cu corupţia acolo, dar la mine văd. O fi corupţie? Poate nu suntem corupţi, dar suntem profund incompetenţi. 

Deci să le faci nu ştiu ce companiilor din Olanda şi Austria că nu ştiu ce au făcut guvernele acestor ţări... Nu ştiu, să fie Guvernul României mai bun. Cum am reuşit în 2004 să încheiem negocierile de aderare şi practic să intrăm în UE de la 1 ianuarie 2007? Am convins aceste state. Ce facem? Le îndoim mâna la spate acum? E o aberaţie din capul locului. 'Lasă că vă arătăm noi când vă prindem pe aici'. E o prostie, să ştiţi. Şi nu e bun nici pentru alte companii din Occident, nici pentru francezi, nici pentru germani. Economia României depinde mult de aceste companii", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Eugen Tomac, semnal de alarmă cu aderarea la Schengen: Schimbă fundamental întreaga abordare

Eugen Tomac, preşedintele PMP, trage un semnal de alarmă după ce ministrul de Interne al Austriei a declarat că se opune intrării României în Spaţiul Schengen. 

"Este un mesaj extrem de îngrijorător, în condiţiile în care până acum cu toţii ne uitam doar spre Haga. Iată că după mesajele politice primite de la Stockholm, avem o nouă reacţie destul de îngrijorătoare, care vine totuşi din partea unui om care trebuie să fie în Consiliul Uniunii Europene, la acea ministerială, unde se va decide dacă România, Bulgaria şi Croaţia sunt primite în Spaţiul Schengen sau nu.

Este o voce care schimbă fundamental întreaga abordare în ceea ce priveşte procedura de admitere a noastră în Spaţiul Schengen, pentru că dacă până acum am avut reacţii din partea politicienilor şi rezerve din partea unor parlamente, unde spre deosebire de noi, comisiile parlamentare au o autoritate foarte puternică şi se impun în ceea ce priveşte temele de interes european şi internaţional, iată că de data aceasta avem un membru al Guvernului austriac, un membru care cunoaşte foarte bine problematica şi ne transmite un semnal deloc încurajator şi anume că din punctul său de vedere consideră că extinderea Spaţiului Schengen în contextul actual este nepotrivită””, spune Eugen Tomac, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel