Data actualizării:
Data publicării:

Pavel Heghi, perfuzionist de origine română din Germania, a venit la Sanador să aibă grijă de inima și plămânii copiilor în timpul operațiilor / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Medici din Germania vin în România să salveze, pro bono, copii cu malformaţii severe. Să faci asta este ca și cum ai escalada Everestul. Dar totuși acest lucru se întâmplă la Spitalul Sanador. 

Nouă copii cu malformații ale inimii au fost operați la Spitalul Clinic SANADOR de echipa de chirurgie cardiovasculară condusă de Prof. Dr. Victor Costache, în perioada 8–12 mai, în cadrul unei misiuni umanitare realizate cu sprijinul unei echipe medicale din Germania, al Fundației Polisano și al companiei Allianz-Țiriac Asigurări.

Intervențiile din cadrul misiunii umanitare au fost realizate pro bono de echipele medicale implicate, în primul bloc operator complet digitalizat din România

În echipa de medici s-a aflat și Pavel Heghi, perfuzionist de origine română din Germania. Lucrează de peste 20 de ani în afara țării. El are grijă de inima și plămânii micului pacient în timpul operației. În timpul intervenției, există o mașinărie care preia funcțiile inimii și plămânilor. Dacă nu ar fi perfuzionistul, chirurgii nu ar putea să facă operația. 

Pavel Heghi a avut întotdeauna plăcerea de a ajuta copiii din România, cu atât mai mult cu cât micuții din țara noastră sunt lăsaţi câteodată în voia sorţii. Copiii cu malformații cardiace congenitale au nevoie de tratamente performante la ei acasă, pentru a se bucura de o dezvoltare normală și de o viață împlinită.

„M-am născut în România și sunt foarte bucuros, ca membru al echipei germane, că fac parte din această misiune. Prima dată în București, la spitalul Sanador. Îmi face mare onoare să cunosc colegii din București, să cunosc conducerea instituției. Singurul scop al misiunii este să fondăm aici o echipă care să ajute copii din România care au nevoie de o operație cardiacă”, a zis Pavel Heghi în cadrul evenimentului Sanador de vineri.

Vestea bună este că Sanador nu se va opri aici. „Vă asigur că vom continua programul de salvare a inimilor celor mici și ne dorim să permanentizăm aceste intervenții salvatoare la Sanador, pentru a le oferi și micuților cu malformații cardiace congenitale tratamente performante și salvatoare de viață”, a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general Sanador. 

„Este important să facem aceste intervenții în România deoarece suntem o țară membră a Uniunii Europene, care trebuie să ofere cetățenilor, locuitorilor, copiilor, aceleași condiții de viață și aceeași șansă la viață pe care le oferă și celelalte țări din Uniunea Europeană copiilor lor. Nu se poate ca medicina, sectorul sanitar să rămână în urmă și să ne neglijăm cele mai fragile categorii de populație. Nu putem lăsa acești copii să fie neîngrijiți”, a explicat Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Sanador.

Misiune umanitară pentru inimile copiilor


Intervențiile de la Sanador s-au desfășurat în cadrul unei misiuni umanitare, prin care o echipă medicală complexă, compusă din chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniști și asistenți medicali specializați, de la Spitalul Clinic Sanador și din 3 centre de prestigiu din Germania – Hanovra, Stuttgart și Munchen – a asigurat tratamentul necesar pentru malformațiile cardiace congenitale unui grup de 9 copii din România.


Cu vârste cuprinse între 3 luni și 17 ani, copiii operați la Sanador fuseseră diagnosticați cu malformații cardiace precum tetralogia Fallot, defecte septale atriale sau defecte septale ventriculare, care le puneau în pericol dezvoltarea și chiar viața. Micuții aveau nevoie de aceste tratamente salvatoare, de care însă nu puteau beneficia altfel în România. Toți acești copii au fost operați cu succes, fără complicații, urmând să fie externați din spital în scurt timp.


Echipa din Germania a fost condusă de Prof. Dr. Ioannis Tzanavaros, chirurg cardiovascular la Stuttgart, și Dr. Christiane Beck, medic anestezist în chirurgia cardiovasculară pediatrică la Hanovra.

VEDEȚI MAI MULTE DETALII AICI - https://www.dcnews.ro/eveniment-sanador-intrerupt-de-o-fetita-denisa-arata-ca-minunile-exista-prof-dr-costache-in-fiecare-an-romania-pierde-1000-de-copii-din-cauza-malformatiilor-cardiovasculare_915997.html

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel