Paul Stănescu: O coloană a infinitului la Casa Poporului. Să dispară multe de acolo
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Vicepremierul Paul Stănescu, prezent joi, la Slatina, la vernisajul unei expoziţii cu sculpturi reconstituite după operele lui Constantin Brâncuşi, a anunţat că va susţine realizarea unui coloane a infinitului în Bucureşti.

După ce a vizitat expoziţia şi sculptorul Rodion Gheorghiţă i-a prezentat un material privind realizarea în Bucureşti a unei coloane a infinitului, conform unui proiect al lui Brâncuşi, Stănescu a declarat că va discuta cu primarul general al Capitalei şi s-a arătat convins că un astfel de obiectiv poate fi realizat.

"Mi se pare chiar o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului, cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo", a spus Stănescu.

Potrivit artistului plastic Rodion Gheorghiţă, care a realizat reconstituirile după operele lui Brâncuşi, proiectul unei coloane a infinitului în Bucureşti prevedere realizarea unei coloane din inox, cu înălţimea de 52 de metri. Directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, Viorel Pintea, a arătat că expoziţia de la Slatina, cu sculpturi reprezentând reconstituiri după operele lui Brâncuşi, înseamnă "înainte de toate, în Anul Centenarului, un element de identitate naţională".

Expoziţia "Constantin Brâncuşi - opere reconstituite", în care sunt prezentate 25 de sculpturi reconstituite după operele dispărute sau distruse ale lui Constantin Brâncuşi, a avut vernisajul joi, la Muzeul Judeţean Olt. Sculpturile sunt realizate de Rodion Gheorghiţă, iar la realizarea evenimentului a contribuit cercetătorul Constantin Barbu.

La Slatina a fost prezent şi fostul ministru al Culturii Andrei Marga, care a afirmat că încă "se face puţin pentru a fixa în patrimoniul României opera lui Constantin Brâncuşi" şi a "valorifica" operele din ţara noastră ale marelui sculptor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel