Patru persoane, ucise de incendiul forestier din Cipru
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Patru oameni au murit în incendiul de proporții din sudul Ciprului.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul de proporţii izbucnit sâmbătă în regiunea montană Troodos, în sudul Ciprului, au anunţat duminică autorităţile acestei ţări membre a Uniunii Europene, relatează AFP, potrivit Agerpres. Trupurile carbonizate au fost descoperite în apropierea satului Odos, în districtul Larnaca (sud), a declarat ministrul de interne Nicos Nouris.

Autorităţile încearcă să identifice identitatea victimelor, a spus el, adăugând că ar putea fi vorba despre patru cetăţeni egipteni daţi dispăruţi sâmbătă. Potrivit ziarului Phileleftheros, cadavrele au fost găsite la o distanţă de 400 de metri de vehiculul lor, de asemenea carbonizat. Situat în sud-estul bazinului mediteranean, Cipru se confruntă cu incendii forestiere frecvente în perioada lungă de secetă din sezonul estival, care se întinde din iunie până în octombrie, afectat de temperaturi caniculare.

Unul dintre cele mai grave accidente din istoria recentă a Ciprului, anunță autoritățile

Incendiul care a izbucnit sâmbătă la nord de oraşul port Limassol a fost descris de autorităţi ca fiind unul dintre cele mai grave din istoria recentă, provocând distrugeri importante pe flancul sudic al masivului Troodos, principalul plămân verde al Ciprului. Preşedintele cipriot Nicos Anastasiades a declarat pe Twitter că incendiul de proporţii din regiunea montană Troodos este "cel mai grav" izbucnit pe insulă în ultimele decenii, referindu-se la o "tragedie".

"Este o tragedie. Cel mai grav din 1974 ", a scris Nicos Anastasiades. "S-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, au fost distruse proprietăţi, terenuri şi păduri. Guvernul va ajuta imediat victimele şi rudele lor", a adăugat el în legătură cu incendiul forestier izbucnit sâmbătă, soldat cu moartea a patru persoane. Confruntate cu amploarea dezastrului, autorităţile cipriote au lansat sâmbătă seara un apel pentru ajutor internaţional.

VEZI ȘI: Incendii în Canada, din cauza temperaturilor record. Sute de oameni, evacuaţi. S-a declarat STARE DE URGENŢĂ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel