Patru momente ale zilei când este OBLIGATORIU să bei apă!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Apa este esenţială pentru buna funcţionare a organelor / Foto: Pixabay
Apa este esenţială pentru buna funcţionare a organelor / Foto: Pixabay
Se ştie deja că toţi medicii şi specialiştii recomandă consumul frecvent de apă pentru o hidratare optimă, detoxifiere, energizare dar şi reglare hormonală la menopauză ori în timpul sarcinii. Apa nu trebuie să lipsească de la nicio masă. Dacă aveţi probleme cu tensiunea, se recomandă să beţi un pahar mare cu apă înainte să faceţi o baie fierbinte.

Încă din timpul şcolii am învăţat că în corpul uman 70% este apă, iar asta explică faptul că lichidele, în orice formă, ne fac atât de mult bine și ne sunt indispensabile. Apa are o mulțime de beneficii asupra organismului, sănătății și frumuseții.

Chiar dacă ştim deja că ar fi indicat să consumăm minimum doi litri de apă în fiecare zi, este important să cunoaştem şi care sunt acele momente din zi când corpul nostru ne cere să-l hidratăm. Sunt semnale pe care nu ar trebui să le ignorăm.

Iată momentele în care ar trebui să bem apă pentru a ne menţine sănătoşi şi energici peste zi:

Dimineața

Dacă bem un pahar cu apă pe stomacul gol vom îmbunătăți funcționarea organelor interne. Astfel ne vom umple de energie pentru restul zilei.

Înainte de masă

Digestia va fi îmbunătățită dacă vei bea un pahar cu apă cu o oră înainte de masă. Această metodă susține toate dietele și ne dă senzația de sațietate.

La ora 17:00

La această oră apare hipoglicemia fiziologică în organismul nostru și din acest motiv crește pofta de dulce. Pentru a scăpa de această tentație ar fi indicat să bem un pahar cu apă, iar asta va ajuta organismul să funcționeze mai eficient…

Înainte de duș

Se recomandă să bem un pahar cu apă în acest moment al zilei deoarece dușul scade tensiunea arterială. Apa este necesară persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Apa din corp este esențială pentru a avea loc multe procese importante. De la sistemul sanguin care transportă glucoza, oxigenul și substanțele nutritive esențiale către celule, până la rinichi care ne scapă de reziduuri organice, cantitatea de lichid dii corp este vitală pentru a permite buna funcţionare a unor procese vitale. Ne lubrifiază articulațiile și ochii, ne ajută funcționarea sistemului digestiv și ne menține pielea sănătoasă, la fel și părul sau unghiile. Totodată, organismul nostru are capacitatea de a-și regla singur temperatura corporală, dar nu ar putea realiza acest lucru fără ajutorul apei pe care noi trebuie să o consumăm cu regularitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel