Patru localități din Olt, fără emoții la alegerile locale. Primarii au câștigat cu 100%
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Patru primari din Olt au câștigat fără emoții alegerile locale. Doi dintre aceștia au ajuns la optulea mandat.

Patru primării din județul Olt au fost câștigate fără emoții de către cei care au candidat la funcția de primar, aceștia reușind să obțină maximum de voturi pentru a-și reînnoi mandatele, scrie Agerpres.

Potrivit datelor parțiale publicate de AEP, prezența la urne în comunele Colonești, Baldovinești, Voineasa și Spineni  a fost de peste 60%, iar primarii în funcție nu au avut contracandidați.

Astfel, primarul comunei Colonești, Nicolae Stan (PSDi), care a candidat pentru un nou mandat, al optulea, toate celelalte fiind obținute cu peste 80% din voturi, a fost votat de 900 de alegători, prezența la urne în localitate fiind de 69,51%. La Colonești au fost înregistrate 12 voturi nule. Potrivit presei locale, Stan este primar încă din ani de după Revoluție, singurul mandat care îi ”lipsește” e cel aferent legislaturii 2012-2016, când a fost deputat PDL.

În comuna Baldovineşti, a obţinut din nou funcţia de primar actualul edil Ion Enescu (PSD), care ocupă acest fotoliu fără întrerupere din anul 1996, iar la alegerile din 2020 a obţinut 78,30% din voturi. De această dată el a fost votat de 539 de persoane, iar 42 de voturi au fost nule. La Baldovineşti au votat 64,91% dintre alegători.

Primarul comunei Voineasa, Liviu Laurențiu Anuța (PSD), și-a reconfirmat mandatul cu votul a 1.103 de alegători, cu o prezență de 66,8%, iar numărul voturilor nule a fost de 40.

Anuța, care este primar din 2016, va lucra după intrarea în noul mandat cu o echipă de consilieri exclusiv de la PSD, având în vedere că alte partide nu au depus liste de candidați pentru mandatele de consilieri.

În comuna Spineni, primarul Dănuț Șărpău (PSD) a obținut al treilea mandat cu 789 de voturi valabil exprimate și 15 voturi nule, iar prezența la urne a fost de 67,84%. 

Citește și: Consiliul local din Sfântu Gheorghe, 100% UDMR. Ce popunere are primarul pentru comunitatea românească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel