Patru greșeli frecvente care distrug cuptorul cu microunde: încetați să faceți asta
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Patru greșeli frecvente care distrug cuptorul cu microunde -  încetați să faceți asta. Sursa - pixabay.com
Patru greșeli frecvente care distrug cuptorul cu microunde - încetați să faceți asta. Sursa - pixabay.com
Majoritatea dintre noi avem în bucătărie un cuptor cu microunde. În același timp, unii continuă să facă greșeli în funcționarea acestuia.

Nu este nimic complicat în funcționarea unui cuptor cu microunde, chiar și un copil poate încălzi alimentele în el. Dar unele greșeli pe care le facem, pot duce la defecțiunea cuptorului.  

Vase nepotrivite. Mulți utilizatori știu că vasele metalice nu pot fi introduse într-un cuptor cu microunde. Aceeași regulă se aplică produselor cu acoperire metalică și cu fire subțiri de argint.

Uneori, cuptorul cu microunde este folosit pentru a usca pantofii, șosetele sau alte lucruri din el. În acest caz, durata sa de viață este mult redusă.

Săpun de casă cu ulei de măsline. Rețeta străveche a bunicii 

Se obișnuiește să încălziți alimentele într-un cuptor cu microunde într-un recipient sigilat. Dacă nu se face acest lucru, petele de grăsime de pe pereții interiori ai produsului nu pot fi evitate. 

Acesta este motivul pentru care trebuie să curățați regulat cuptorul cu microunde. Dacă nu faceți acest lucru, atunci poate apărea mucegai, care duce la o deteriorare gravă a echipamentului.

Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe? Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă

Adesea cuptorul cu microunde este plasat lângă fereastră. Razele solare și supraîncălzirea afectează negativ funcționarea lui. Nu puteți lipi cuptorul prea strâns pe perete. Deci ventilația va funcționa mai greu și supraîncălzirea nu poate fi evitată, dacă cuptorul funcționează timp de 10-15 minute la rând. 
 

 

BONUS. Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

 

O bucătărie curată și radiantă este o mândrie pentru gospodinele care își păstrează casele în ordine. 

Dar impresia bucătăriei curate poate fi stricată de prosoapele murdare, care, prin aspectul lor, arată că nu au fost spălate de foarte mult timp.

Problema cu prosoapele de bucătărie este că se murdăresc într-un timp scurt. În doar una sau două zile arată de parcă nu au fost spălate luni de zile.

Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele

Puteți restabili aspectul original al prosoapelor de bucătărie folosind o metodă simplă. Puneți puțin detergent de spălat într-un vas cu apă caldă, adăugați o linguriță de bicarbonat și trei de înălbitor.  Un alt ingredient este o lingură de ulei. Puneți prosoapele în acest amestec pentru 4-5 ore sau toată noaptea. Apoi prosoapele trebuie puse în mașina de spălat. Vor fi ca noi.

 

BONUS. Luați niște pungi simple și curățați cuptorul: o metodă incredibilă. Toată murdăria se va desprinde repede

 

Iată o metodă originală, cu care puteți curăța bine și temeinic cuptorul.

Uneori, curățarea cuptorului și a celor mai încăpățânate pete poate fi de-a dreptul obositoare și complexă.

Vă prezentăm un truc, cu care puteți curăța corect cuptorul fără niciun efort. În plus, este rapid și simplu.

Trucul cu care puteți schimba culoarea hortensiilor din curte: este ieftin și ușor!

În primul rând, luăm degresantul nostru de încredere și pulverizăm produsul pe grătar și în cuptor.

După aceea luăm o pungă de plastic, care ne va ajuta să curățăm cuptorul. Tăiem punga pentru a o deschide complet și o așezăm pe părțile pe care am pulverizat degresantul. Repetăm ​​aceeași operațiune până când întregul interior al cuptorului este acoperit cu degresant și pungi. În acest fel produsul nu se va usca rapid și, prin urmare, va îndepărta murdăria mult mai eficient și ușor.

Pe lângă pungi putem folosi și o folie alimentară. Apoi lăsăm totul să se odihnească cel puțin 2 ore sau chiar mai bine toată noaptea.

Elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră: folosește aceste ingrediente pentru rezultate uimitoare 

Apoi scoatem pungile de plastic și  trecem cu o cârpă umedă, pentru a o curăța corect și temeinic.

Toată murdăria se va desprinde cât ai clipi. În schimb, pentru a elimina cele mai încăpățânate pete, trebuie doar să treci peste ele cu un burete de bucătărie și să freci ușor. Toată murdăria se va desprinde în cel mai scurt timp.

La final uscăm cuptorul cu o cârpă curată și uscată. Cu toate acestea, pentru a elimina mirosul degresantului, trebuie să pornim cuptorul și să-l setăm temperatura la 250 de grade. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel