Patru copii și-au pierdut viața într-un incendiu în regiunea Tomsk
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Patru copii și-au pierdut viața în regiunea Tomsk, după un incendiu violent.

Incendiul a izbucnit într-un imobil din regiunea Tomsk şi s-a soldat cu decesul a şapte persoane, dintre care patru sunt copii. În Kolbinka, districtul Molceanovsk, o casă de lemn a luat foc, relatează REN TV cu referire la Direcţia regională a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Rador. Incendiul a cuprins o suprafaţă de 168 de metri pătraţi. Potrivit postului REN TV.

În clarificarea împrejurărilor producerii incidentului au fost implicați specialiști ai departamentului pentru investigarea cazurilor deosebit de importante, se transmite într-un comunicat al departamentului. Locul incidentului este examinat, martorii sunt audiați și sunt planificate o serie de expertize medico-legale.

A fost deschis un dosar penal pentru crimă din neglijență

”În timpul investigației, se va face și o evaluare juridică a acțiunilor funcționarilor autorităților de reglementare”, a menționat Comitetul de Investigații, conform bb-cntv.com

”Corpul de investigare al Comitetului din districtul Tomsk din Federația Rusă au deschis un doar penal pentru moartea a șapte persoane rezultată din incendiul izbucnit într-un imobil de lemn cu un etaj și două camere, clădire situată în satul Kolbinka, districtul Molchanovsky, în baza a celei de-a treia părți a articolului 109 din Codul Penal al Federației Ruse, care citează crima din neglijență a două sau mai multe persoane”, a transmis Comitetul, conform 24happenings.com.

Fetiță de 9 ani, opărită pe jumătate de corp

O fetiţă în vârstă de 9 ani a fost transferată cu elicopterul SMURD, în cursul serii de vineri, de la Spitalul Roman la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi, după ce a suferit arsuri pe jumătate din corp, potrivit Agerpres.

Medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi şi Chirurgie plastică din cadrul Spitalului "Sf. Maria", a informat că fata a fost internată în ATI, arsurile fiind suferite după ce s-a opărit cu lichid fierbinte.

"Imediat după internare s-a continuat terapia de susţinere a funcţiilor vitale iniţiate de colegii SMURD, s-a intervenit chirurgical şi s-a efectuat prelucrarea zonelor de arsură, pansamentul acestora cu dispozitive de presiune negativă. În prezent, copilul este detubat, stabil cardiovascular şi respirator. Din cauza suprafeţei mari de arsură, menţine în evoluţie un risc vital crescut, dar sperăm totuşi la o evoluţie favorabilă", a declarat, sâmbătă, Sidonia Susanu. Citește mai multe AICI.

Incendiile de vegetatie din Creta sunt în prezent controlate de pompierii aflați în intervenție

Incendiul de vegetaţie declanşat de vineri pe insula turistică Creta, la sud de portul Rethymno, a fost adus sub control sâmbătă, transmite DPA și Agerpres. 

Reprezentanţi ai pompierilor eleni au precizat că lupta cu flăcările s-a dat toată noaptea. Şase sate au fost evacuate. Deşi incendiul s-a apropiat de zone locuite, nicio casă nu a fost afectată, conform declaraţiilor primarului Agios Vasilios.

Peste 100 de pompieri şi 33 de maşini şi utilaje de intervenţie au fost aduse în zonă. Odată cu venirea zorilor, 5 elicoptere cisternă şi-au reluat zborurile pentru a stopa propagarea incendiului. Vântul puternic din regiune reaprindea focarele şi contribuia la extinderea incendiului. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel