Patru cetățeni afgani, prinși la frontieră, ascunși într-un TIR cu marfă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Patru cetăţeni din Afganistan, ascunşi într-un automarfar încărcat cu bobine pentru cabluri electrice, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand, încercând astfel să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, bobine pentru cabluri electrice, pentru o societate comercială din Germania, se arată într-un comunicat de presă. 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, patru cetăţeni străini.

Cetățeni din Afganistan



Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 de ani, solicitanţi de azil în România.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activităţii infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetăţean libian depistat la frontieră cu o carte de identitate falsă



La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relaţia Braşov - Budapesta, o persoană care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Belgia.

În urma verificărilor preliminare, colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de către bărbat la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total. În urma verificărilor, aceştia au stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean din Libia, în vârstă de 30 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel