Patru cazuri de antrax depistate în Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
antrax
antrax

Patru persoane au fost internate în spital după ce s-au îmbolnăvit de antrax la o fermă din satul Vădeni, în raionul Soroca din Republica Moldova, conform PRO TV Chișinău.

Autor: Diana Mandache

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost internat vineri, în timp ce alte trei persoane au fost internate la începutul săptămânii, după ce au sacrificat o vită la o fermă din Vădeni. Cele trei persoane sunt proprietarul fermei, fiul acestuia și un angajat. Informația a fost confirmată de ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, care afirmă că animalul s-a infectat în urma inundațiilor.

Satul Vădeni a fost plasat joi în carantină, după ce autoritățile au constatat că 40 de persoane au mâncat carne de la animalul infectat sau ai intrat în contact cu acesta. Toate persoanele au fost supuse investigațiilor medicale, iar bovinele din localitate au fost vaccinate. Medicii nu ai identificat alte cazuri de infectare cu bacilul cărbunosc, care provoacă antrax.

Carantina va dura doua săptămâni, iar zona unde se află ferma a fost izolată.

Potrivit medicilor, antraxul este o boală contagioasă care poate provoca decesul dacă nu este descoperită la timp. Simptomele sunt febră, eruptii cutanate sau afecțiuni ale plămânilor.

Ultimul caz de îmbolnăvire de antrax a fost acum doi ani în Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel