Patru avioane rusești, deasupra Poloniei și Suediei. Bogdan Chirieac, despre planurile lui Vladimir Putin: SUA ne-au atras atenția
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Patru avioane rusești deasupra Poloniei și Suediei. Bogdan Chirieac, despre planurile lui Putin: Amenințarea este reală / Foto: Pixabay, de Robert Waghorn
Patru avioane rusești deasupra Poloniei și Suediei. Bogdan Chirieac, despre planurile lui Putin: Amenințarea este reală / Foto: Pixabay, de Robert Waghorn
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre cele patru avioane rusești care ar au zburat deasupra Poloniei și Suediei.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus despre posibilitatea ca Vladimir Putin să își folosească arsenalul nuclear, dar și despre cele patru avioane rusești care au zburat deasupra Poloniei și Suediei.

Bogdan Chirieac: Hârjoneală. Nu există zi în care să nu avem avioane rusești care testează vigilența NATO

"Ce vă spune această nouă alertă? Este o provocare, este o eroare din partea Rusiei, cum vedeți situația?" l-a întrebat pe Bogdan Chirieac jurnalistul Călin Cociș.

"Poate să fie același tip de hârjoneală care există în special în Marea Neagră, unde zilnic avioane rusești și avioane NATO de poliție aeriană de întâlnesc. Deci nu există zi în care să nu avem avioane rusești care testează vigilența NATO în Marea Neagră.

Iar în privința armei nucleare, sigur, toate îngrijorările sunt legitime, mai ales că Statele Unite, înțeleg, ne-au atras atenția că amenințarea este reală, iar informațiile venite din SUA au fost impecabile.

În același timp, în discursul lui Putin, pronunțat ieri, sigur, pentru publicul din țara sa, vorbea despre faptul că ridicarea de școli noi în teritoriile ocupate și echipe medicale, medici care să evalueze starea de sănătate a copiilor deoarece erau etnici ruși și ar fi fost defavorizați de autoritățile de la Kiev. Firește, nu discutăm acum că Putin minte, nu despre asta este vorba, dar dacă el vine deja să spună că se ocupă de școală și sănătate, dacă vine și aduce un omagiu, o odă, culturii și poporului ucrainean, poate nu are chiar intenția de a folosi arme nucleare în acest moment. Da, sigur, nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos", a declarat Bogdan Chirieac.

Putin apasă singur butonul? Bogdan Chirieac: Haideți să analizăm lucrurile prin prisma României

"Decizia este exclusiv la Vladimir Putin? Cei care mai au acces la acest buton au vreun cuvânt de spus?" a întrebat Călin Cociș.

"Haideți să analizăm lucrurile prin prisma României. L-am avut pe Traian Băsescu, s-au întâmplat atrocități în România, deci derapajele justiției au fost înspăimântătoare. Și ale justiției, și ale serviciilor secrete, toate aceste atrocități au fost recunoscute într-o formă sau alta de Traian Băsescu după ce nu a mai fost președinte al României. Vi se pare că cineva a îndrăznit atunci când era Traian Băsescu președinte să-i atragă atenția că uitați ce se întâmplă? Și acum vin la Putin, că de asta am făcut această paranteză. Vi se pare că există cineva în Kremlin care să-i atragă atenția în mod real și să-i spună: "Domnule, prin ceea ce ai făcut ai pus în pericol viața, existența statului numit Federația Rusă?". Nu cred că există așa ceva, să știți, mai ales că Băsescu era un lider autoritar, dar nu un dictator. Putin e dictator de 23 de ani, deci nu cred că în jurul său există suficientă opoziție care să i se opună lui Putin. A, că mai există câte un oligarh prin Monaco, pe Coasta de Azur, prin America, prin Germania și îi fac opoziție, da, dar nu când e în puterea lui la Kremlin, mai ales după ce a împușcat vreo 30 de oligarhi, cu tot cu familiile lor, de când a început conflictul din Ucraina", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel