Urmărește emisiunea live
Patronul Realitatea TV, ELIBERAT condiționat
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Judecătoria Brăila a decis astăzi să admită cererea de eliberare condiționată a lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, condamnat, în 2014, la patru ani de închisoare cu executare. 

Instanța a luat în calcul că Maricel Păcuraru a participat la activităţi şi programe de educaţie şi moral religioase, a beneficiat de 180 de zile câştig pentru că a muncit constant şi a elaborat trei lucrări ştiinţifice. Concluzia magistraţilor de la Judecătoria Brăila a fost că Maricel Păcuraru a dat ”dovezi temeinice de îndreptare”, iar perioada din pedeapsă executată a fost suficientă pentru ”reeducarea sa”.

[citeste si]

În plus, avocatul lui Maricel Păcuraru a afirmat că acesta are opt copii în întreținere și că suferă de boli cronice netratabile în penitenciar. 

Comisia Penitenciarului Brăila a transmis că Măricea Păcuraru trebuia să execute 974 de zile, a executat 799, plus 180 de zile pentru munca prestată, din care 90 pentru trei lucrări științifice, rezultând 979 de zile. Maricel Păcuraru a fost sancţionat disciplinar o dată, a fost recompensat de 9 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizită şi ”de 5 ori cu dreptul de a părăsi penitenciarul pentru 24 de ore, respectiv 3 şi 5 zile”.

Prejudiciul în dosar este de patru milioane de euro. Instanța i-a condamnat în noiembrie 2014 pe Maricel Păcuraru și pe fostul director al Poștei Române Mihai Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel