Patricia Ţig, într-un top select al jucătoarelor de tenis. Doar Azarenka şi Serena Williams se mai mândresc cu asta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Patricia Ţig (locul 57 WTA) a intrat într-un top select în tenis, alături de Viktoria Azarenka şi Serena Williams. 

Patricia Ţig (26 de ani) a reuşit o performanţă ieşită din comun, devenind a treia cel mai bine clasată mămică din tenis, după Serena Williams (39 de ani, locul 10 WTA) şi Viktoria Azarenka (31 de ani, locul 14 WTA). Iar sportiva noastră se mândreşte cu faptul că a intrat într-o asemenea galerie selectă:

„Sunt a doua cel mai bine clasată jucătoare din România şi a treia mamă din lume! Ar trebui să știe și lumea chestia asta. Primele două sunt Serena Williams și Viktoria Azarenka. Este o realizare foarte mare pentru mine!„, a răspuns Patricia atunci când a fost întrebată despre sentimentele pe care le-a trăit atunci când a devenit a doua româncă din clasamentul WTA.

Episod WOW la testul anti-doping după US Open

Ţig a mărturisit că secretul din spatele ascensiunii sale formidabile este reprezentat de împlinirea pe plan personal. Răzvan Sabău (43 de ani), soţul şi antrenorul sportivei, a avut un rol crucial pentru cariera Patriciei. Răzvan a fost protagonistul unui episod inedit la US Open 2020, uimindu-i pe organizatorii americani: „Aș spune că Răzvan e cel mai bun antrenor din cariera mea! Chiar îți voi spune o chestie foarte interesantă, pe care n-am mai spus-o nimănui. După ce am pierdut cu Vekic, la US Open, m-au luat pentru testul anti-doping. Doamna care mi-a spus că am fost selectată pentru a face testul mi-a transmis, foarte bucuroasă, că l-a văzut pe Răzvan… A bănuit că este antrenorul meu, pentru că el mi-a spus după meci: uite, puteai să faci mai bine lucrurile acestea.

Ea mi-a transmis că, de când își face treaba la turneele de tenis, de foarte mulți ani, nu a mai văzut niciodată un antrenor care după meci să îi spună sportivului unde a greşit și ce are de îmbunătățit. Ceilalţi antrenori pur și simplu plecau cu treaba lor, stăteau pe telefon și așa mai departe. Eu știam chestia asta, dar îmi pare bine că și cineva din exterior vede și apreciază lucrul acesta. Pentru mine nu doar că este cel mai bun antrenor, ci și cel mai bun tată pentru copilul meu. Mă bucur că am avut această poveste împreună și îmi doresc să o avem mult timp de acum înainte. Suntem foarte fericiți și ne dorim să rămânem așa”, a fost povestea superbă cu Răzvan Sabău, antrenor care a colaborat şi cu Simona Halep în trecut, scrie Prosport

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel