Păstura sau „pâinea albinelor”, ajutor în slăbire și detoxifiere
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Unul dintre cele mai eficiente produse naturale românești, recomandat de specialişti pentru o cură sănătoasă de detoxifiere, este păstura, cunoscută şi ca „pâinea albinelor”.

Păstura are o compoziţie asemănătoare cu polenul, însă are proprietăţi chiar mai valoroase decât acesta, datorită conţinutului ridicat în zaharuri simple, vitamina A, B, C, E şi K, acid lactic enzime, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) şi aminoacizi esenţiali.

De ani întregi, mulţi oameni au început să consume păstura, care este unul dintre cei mai buni detoxifianţi la ora actuală. Se recomandă cel puţin o linguriţă de păstură pe zi persoanelor care au colesterolul ridicat, care au afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum şi persoanelor care au probleme circulatorii, potrivit specialiștilor în apiterapie. 

Când ai nevoie de detoxifiere cu păstură

În cazul unui consum în exces de produse procesate, care conţin toxine peste limită, apar nu numai kilograme în plus şi disconfort fizic şi psihic, dar și o stare generală de lipsă de energie şi vitalitate. În acest context este momentul să acţionezi şi să treci la o dietă naturală, care să te ajute să elimini toxinele din organism și poate chiar la slăbire.

Pe lângă cura cu păstură, se recomandă, totodată, eliminarea zahărului procesat şi a băuturilor carbogazoase din dieta ta zilnică. În schimb, consumă pe cât posibil alimente integrale, naturale, neprocesate, bogate în vitamine, minerale, fibre, probiotice și prebiotice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel