Pastila Pfizer. Lucian Duță, fostul șef al CNAS: Anunță că pandemia s-a terminat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Lucian Duță, fostul șef al CNAS, consideră că pastila anti-COVID de la Pfizer ar putea reprezenta sfârșitul pandemiei.

Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, a declarat că anunțul companiei Pfizer că pastila sa anti-COVID-19 a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii, ar putea însemna sfârșitul pandemiei.

VEZI ȘI: Pfizer, primele rezultate despre PASTILA anti-COVID

„Orice medic o să vă spună că, dacă ai tratament la îndemână, e o veste îmbucurătoare, pentru că, ai pastila, îi dai tratamentul și pacientul pleacă acasă vindecat. La gripa H1N1 totul s-a încheiat atunci când a apărut Tamiflu, iar nimeni nu a mai promovat vaccinul. Odată cu apariția acestei pastile, împreună cu anticorpii monoclonali, s-a terminat cu campania sălbatică în care eram separați în cetățeni buni și răi, în funcție de câte vaccinuri făceam. Când ai un tratament specific pentru o anumită boală, nu mai poți să pui pe masă varianta că, dacă nu te-ai vaccinat, nu mai poți ieși din casă, fiindcă devine absurdă discuția. Chiar Pfizer spune că există o perioadă de 3-5 zile de administrare a acestei pastile.

"Anunță, cumva, că pandemia s-a terminat"

Indiferent cât va costa tratamentul, anunță, cumva, că pandemia s-a terminat. Pastila Pfizer acționează și asupra variantei Omicron. Guvernul României să fie atent la terapiile noi și să cumpere din timp stocuri.

"O vaccinare agresivă poate fi generatoare de mutații"

România poate să cumpere acest medicament pur și simplu dacă vrea. În momentul în care SUA și Marea Britanie acreditează un medicament, trebuie să ai garanția că ele nu vor să facă rău propriilor cetățeni. Poți acredita acest tratament, fără acordul birocraților de la Bruxelles. Pfizer anunță că acest medicament este eficient și împotriva Omicron, deci nu trebuie să ne mai lungim. Un stat din UE, dacă vrea să-și acrediteze un medicament unilateral, o poate face legal. E greu să ai pe stoc 100 de milioane de vaccinuri și să cumperi pastila Pfizer. România va trebui să dea alți bani pentru tratamentele astea noi.”, a declarat Lucian Duță în emisiunea ”Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel