Paști 2021. Ouă încondeiate cu ceară
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ouă încondeiate cu ceară / Imagine de Zauberei de la Pixabay
Ouă încondeiate cu ceară / Imagine de Zauberei de la Pixabay
Paști 2021. Ouă încondeiate cu ceară. Există o metodă străveche de a decora ouăle de Paști: ceara de albine. 

Paști 2021. Ouă încondeiate cu ceară. Unul dintre obiceiurile simbolice de Paști este reprezentat de colorarea și decorarea ouălor. 

Ouă de Paști. În tradiția românească, ouăle de Paști sunt considerate un simbol al regenerării și al purificării. Cu câteva zile înainte de Paști, gospodinele obișnuiesc să aplice, în funcție de localitatea de origine, diferite tehnici pentru încondeierea ouălor. 

O metodă parcă uitată de generațiile tinere este de a executa anumite linii și puncte din ceară pe ouăle de Paști. 

Ouă încondeiate cu ceară 

Ouă încondeiate cu ceară. Pentru încondeiere, poți alege ouă de raţă, gâscă, curcă, găinuşă americană, pichire, găină, struţ şi prepeliţă. După ce ouăle sunt bine spălate, unele cu zer acru (pentru a se putea lua culoarea și ceara mai ușor), sunt înfășurate într-o pânză și puse lângă o sursă de căldură.

Pentru colorarea ouălor poți aplica tehnica obișnuită. 

Între timp, ceara de albine este topită și așezată într-un vas, peste cărbune. Pentru încălzirea ei pe reșoul electric sau pe o plită, se poate folosi o oală mică de fontă ori cutii de conserve.

Astfel, în cele din urmă, cu ajutorul unui tub mic de metal, fixat într-un mâner de lemn, poți aplica pe ouă linii sau puncte din ceară. Tubul acționează practic ca o peniță de stilou, cu ceara lichidă.

Ouă încondeiate cu ceară în relief

Ouă încondeiate cu ceară în relief. În ceea ce privește încondeierea ouălor cu ceară în relief, e important de reținut că prima oară se trasează modelul cu linii foarte fine din ceară neagră. Ulterior, se aşază cu chişiţa ceara colorată, în bobiţe a căror dimensiune este dată de mărimea chişiţei.

În general se foloseşte o combinaţie de trei culori, a patra fiind albul, scrie invietraditia.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel