PAȘTI 2020. Cozonac moldovenesc, rețeta tradițională. Nu trebuie să-ți lipsească!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
PAȘTI 2020. Cozonac moldovenesc, rețeta tradițională. Cozonacul moldovenesc are un gust inconfundabil și tronează pe masa de Paști, alături de ouăle roșii. Iată rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci, anul acesta.

Ingrediente pentru aluat

1,2 kg făină
2 cuburi drojdie proaspătă
4 ouă
100 g unt
500 ml lapte
200 g zahăr
100 ml ulei
3-4 plicuri zahăr vanilat
1 linguriță esență de rom
coajă de lămâie (dacă nu este tratată chimic!)

Vezi și: PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta simplă și delicioasă pentru masa de PAȘTI

Ingrediente pentru umplutură

500 g nuci
2-3 linguri cacao
zahăr, după gust
1 linguriță esență de rom
1 ou pentru uns

Cum se prepară

PAȘTI 2020. Cozonac moldovenesc, rețeta tradițională. Se amestecă drojdia cu 2-3 linguri de zahăr, 2 linguri de lapte cald şi puţină făină. Conținutul obținut se lasă să se dubleze în volum, la căldură. Drojdia crescută se pune peste făina cernută. Se pune un ou şi 3 gălbenuşuri, untul topit, uleiul, aromele şi se frământă.

PAȘTI 2020. Cozonac moldovenesc, rețeta tradițională. Se adaugă treptat laptele cald în care ai dizolvat zahărul. Se frământă până când se obţine un aluat moale, care nu se prinde de vas. Aluatul se acoperă şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul, scrie clickpoftabuna.ro.

Vezi și: PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete

PAȘTI 2020. Cozonac moldovenesc, rețeta tradițională. Nuca măcinată se amestecă cu albuşurile bătute spumă, cacao, arome şi zahăr, după gust. Aluatul se împarte în două. Ambele foi se întind cu mâna. Blatul se unge cu ulei sau unt. Pe fiecare foaie se pune jumătate din cantitatea de albuş cu nucă.

PAȘTI 2020. Cozonac moldovenesc, rețeta tradițională. Se întinde bine şi se rulează cozonacul. Se aşază în tăvi tapetate şi se lasă să crească 30 minute. Cozonacii se ung cu ou şi se bagă la cuptor. Când se rumenesc, trebuie scoşi. Se pudrează c zahăr şi scorţişoară sau zahăr pudră, după ce se răcesc puţin.

Vezi și: Cea mai bună rețetă de DROB pentru masa de PAȘTI. Nu dai greș cu ea!

Vezi și: Cum se VOPSESC OUĂLE de Paști. Pașii corecți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel