Paști 2020. Ce spune teologul Guia
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Valentin-Guia-Foto-Facebook
Valentin-Guia-Foto-Facebook
Teologul Valentin Guia a vorbit pentru DC News despre sărbătorile pascale din acest an aflate sub semnul pandemiei de coronavirus.

'Dacă până acum unele persoane aveau dubii... iată ca acum a devenit totul clar! Singura opreliște/restricție din ordonanțele militare este de a nu merge oamenii la biserică. Astăzi am fost în tot Clujul. Desfășuram activități pe lângă Aeroport și am văzut că mustea de oameni. Același lucru l-am văzut lângă un magazin de bricolaj, unde era o coadă mare de persoane în parcare respectivă. Erau sute de oameni. De asemenea, piețele au fost pline. Mai mult, am fost și la bancă, acolo unde erau la fel de mulți oameni. Peste tot a fost plin de lume doar atât că se respectă regula de distanțare socială.' a precizat teologul Valentin Guia.

'De ce la biserică nu e voie?'

 

'Totuși, nu înțeleg un singur lucru! De ce la biserică nu e voie? De ce peste tot mustește de persoane?! Pe mine mă deranjează acest fapt și anume că din 1989 încoace s-a distrus semnificația Crăciunului. Din dorința de secularizare a diavolului, cu două luni înainte se cântă colinde, precum și faptul că totul a devenit comercial. Copiii nu mai știu ce se sărbătorește! Vine Moș Crăciun pe balcon sau se naște Mântuitorul nostru la Betleem?' a menționat teologul Guia.

'S-a trecut la următorul nivel'

'Acum s-a trecut la următorul nivel. Diavolul a profitat de această pandemie și de contextul general în care se află toată lumea. Când a început pandemia, primele voci care strigau, printre care și Caramitru Jr., era închiderea bisericilor! De ce? Pentru ca cel rău își poată desfășura în tihnă activitatea pe pământ. Și de asta vrea să închidă biserica! Pe cel rău îi arde rugăciunea, ori rugăciunea supremă se spune în biserică, în comuniune! Are o putere extraordinară!' a precizat teologul Guia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel