Data publicării:

Paste delicioase de vară. Rețeta ușoară pentru zilele toride

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă nu mai știi ce să mănânci, din cauza căldurii, poți încerca ceva ușor care se prepară fără mari bătăi de cap. Iată rețeta de paste de vară.

Ingrediente

300 de grame de paste (preferabil tip fettuccine sau tagliatelle)
1 dovlecel mare
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
1 ceapă roșie mică
2 căței de usturoi
200 de grame de roșii cherry
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 linguri de oțet balsamic
frunze proaspete de busuioc
sare și piper după gust

Cum se prepară

Începe prin a pregăti pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fierbe-le în apă cu sare, până când devin al dente. După ce sunt fierte, scurge-le și clătește-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.

Între timp, pregătește legumele. Taie dovlecelul în felii subțiri sau bastonașe. Îndepărtează semințele și codițele și taie ardeii în fâșii subțiri. Ceapa roșie poate fi tăiată felii subțiri sau cubulețe, după preferințe. Zdrobește cățeii de usturoi.

Într-o tigaie mare sau o cratiță, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă dovlecelul și ardeii și călește-i timp de aproximativ 5 minute, până când devin ușor moi. Adaugă ceapa roșie și usturoiul și mai călește timp de 2-3 minute. Adaugă roșiile cherry și oțetul balsamic în tigaie și gătește totul timp de 2-3 minute, până când roșiile încep să se înmoaie ușor și se eliberează sucul.

Adaugă pastele scurse în tigaie și amestecă-le bine cu legumele, asigurându-te că sunt acoperite uniform cu sosul din tigaie. Gătește totul timp de 1-2 minute și adaugă frunzele proaspete de busuioc. Asezonează cu sare și piper, după gust, și amestecă bine.

Aceasta este o rețetă flexibilă, putând să te joci cu legumele și aromele după preferințe. Poți adăuga, de asemenea, alte legume de sezon, cum ar fi sparanghelul sau roșiile coapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel