Data publicării:

Paste cu somon în sos de vin și ceapă, rețetă simplă, cu gust delicios. N-ați mai mâncat până acum! foto

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Pilotul Cezar Osiceanu, pasionat de bucătărie, vă invită la: Paste cu somon în sos de vin și ceapă, rețetă proprie.

Vă propunem paste cu somon în sos de vin și ceapă, rețeta pilotului Cezar Osiceanu. În rândurile de mai jos găsiți ingredientele și modul de preparare.

„Astăzi vă propun paste cu somon în sos de vin și ceapă. Avem nevoie de:

1. 300-400 gr de somon proaspăt

2. Câteva felii de lămâie

3. 1 pahar de vin alb sau roze

4. Mirodenii: piper, boia, busuioc, mărar proaspăt

5. 2 cepe, una roșie și una albă tăiate rondele 

6. 3-4 căței de usturoi tăiat feliuțe subțiri 

7. 2-300 de gr de parmezan ras

8. Paste, de preferat linguine.

Mod de preparare paste cu somon în sos de vin și ceapă:

Punem la grătar somonul întorcându-l frecvent de pe o parte pe altă pentru a se face bine. Când este gata, îi scoatem pielea de pe exterior și tăiem bucățele potrivit de mari.

Călim ușor rondelele de ceapă, separat cele roșii de cele albe, dar împreuna cu feliuțele de usturoi, până când se înmoaie bine. Fierbem separat pastele, de preferat linguine, și le lăsăm să se scurgă bine în sită.

Punem în tigaie somonul, rondele de ceapă și feliuțele de usturoi călite, împreună toate, și după ce se încălzesc bine, adăugăm pastele, amestecând continuu.

Presărăm peste jumătate din parmezanul ras și amestecăm încet până acesta se lipește, topindu-se delicat de componentele din tigaia noastră. Peste turnăm paharul de vin și adăugăm feliuțele de lămâie, continuând să amestecăm circa 3-4 minute, interval în care vinul va pătrunde suav și liniștit în textura celorlalte ingrediente. Adăugăm la sfârșit mirodeniile și verdeața tocată și proaspăta. Când vom servi, adăugăm restul de parmezan și verdeața. Haideți la masă și să sărbătorim împreuna! Poftă bună!”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu cititorilor DC News.

VEZI ȘI: Friptură de porc cu roșii și usturoi. Ca garnitură avem o rețetă demnă de chefi

Ciolan afumat cu varză specială a la Cezar Osiceanu. Rețetă simplă și gustoasă!

Frăția ciolanelor de Crăciun cu miere și surprize a la Cezar Osiceanu. Rețetă wow pentru pofticioși! foto

Borșuleț de legume, rețeta lui Osiceanu. Ingredientul care dă gustul delicios. E de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel