Paste cu brânză topită și roșii cherry. Rețeta excepțională
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Yasser Mohamed)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Yasser Mohamed)
Simplu și bun. Așa am descrie acest preparat. Pastele cu brânză topită nu pot fi refuzate niciodată. Iată rețeta delicioasă...

Ingrediente

- o pungă paste
- un tub mic brânză topită
- 50 g mozzarella dată prin răzătoare
- 25 g unt
- 3-4 roșii
- câteva crenguțe cimbru
- sare
- piper

Cum se prepară

Pastele se pun la fiert 5-10 minute, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se scurg foarte bine. Se amestecă pastele cu brânza topită tăiată bucățele mici și se pun în vasul de cuptor uns cu unt, potrivit retetepractice.ro. Se așază roșiile tăiate și se presară cu sare, piper și cimbru. Se presară mozzarella și se lasă la cuptor pentru 15 minute.

BONUS: Penne all' arrabbiata. Rețeta delicioasă de post

Ingrediente

600 gr roşii (bine coapte)
2 căţei mari de usturoi
1 ardei iute (crud sau uscat; sau fulgi chili)
1/2 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă rasă zahăr
5 frunze mari de busuioc proaspăt (sau 3 fire pătrunjel)
2 linguri ulei măsline
250 gr penne
100 gr mozzarella (opţional; nu se adăugă în varianta de post)
sare, piper

Cum se prepară

Se pune multă apă la fiert cu sare. Se încălzeşte uleiul. Se adaugă usturoiul şi ardeiul iute tăiat felii. Se prăjeşte la foc foarte mic până începe să se rumenească uşor. Se adaugă roşiile decojite şi mixate în robot (dacă nu aveţi robot le puteţi da pe razătoare) şi oregano. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Aduceţi la fierbere. Adăugaţi pastele în apa care fierbe.

Fierbeţi sosul de roşii, la foc mediu, timp de aproape 15 minute. Amestecaţi din când în când în el, mai ales mai spre final. Gustaţi sosul şi dacă pare acid adăugaţi zahărul. Când sosul e gata, mixaţi-l foarte puţin cu un blender vertical, potrivit e-retete.ro.

Adăugaţi busuiocul tăiat, pastele scurse şi mozzarella ruptă bucăţele. Amestecaţi rapid, până pastele sunt acoperite de sos şi mozzarella e topită. În timp ce amestecaţi, gustaţi de sare. Se servesc imediat, cât sunt calde.

Sau poate preferi pastele cu pui și smântână.

Ingrediente

- 400 g piept de pui
- 100 g unt
- 3 linguri pesmet
- 300 g paste
- 200 ml smântână
- 3-4 frunze busuioc
- 1 ciorchine roșii cherry
- sare
- 2-3 lingurite ulei

Cum se prepară

Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot în sită, se dau prin jet de apă rece şi se scurg. Separat, se taie pieptul de pui cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se călesc, la foc mic, în unt, potrivit retete.unica.ro. După ce s-au rumenit, se amestecă cu smântâna. Se tapetează tava cu unt, cu pesmet şi se presară pastele, se adaugă pieptul de pui şi sosul de smântână, roşiile cherry tăiate jumătăţi şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu busuioc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel