Data publicării:

Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe: o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe, o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos. Sursa - Pexels
Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe, o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos. Sursa - Pexels

Pastele cu brânza pot fi coapte în forme mici și servite ca aperitiv sau luate la serviciu pentru o gustare sățioasă.

Toată lumea iubește pastele cu brânză, iar dacă le coaceți la cuptor, le puteți mânca chiar și reci. Pentru comoditate, este mai bine să le coaceți în forme de brioșe. 

 

Ingrediente:

paste (de preferință mici) - 500 grame,

unt - 3 linguri,

usturoi - 2 căței,

ceapă - 1 bucată,

făină - un sfert de cană,

lapte - două pahare și jumătate,

piper negru - pe vârful unui cuțit,

sare si piper negru proaspăt măcinat,

cașcaval rasă  - 2 pahare, 

brânză telemea rasă  - 2 pahare.

 

Pregătirea rețetei

 

 

Tăiați ceapa și usturoiul. Fierbeți pastele, apoi scurgeți apa. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu ulei formele pentru brioșe. 

Se topește untul, se adaugă ceapa și se călește până devine translucidă, circa 5 minute. Adăugați usturoiul și gătiți până devine auriu, încă 1 minut. Se adaugă făina în tigaie și se prăjește încă 2 minute, amestecând continuu.

Pizza apetisantă, preparată într-o tigaie, este gata în doar 10 minute. Rețeta ușoară

Adăugați laptele și aduceți amestecul la fiert la foc mediu, amestecând din când în când. Asezonați sosul cu piper, sare și piper. Luați cratița de pe foc și adăugați brânză telemea și cașcavalul ras. Amestecați până când brânza și cașcavalul se topesc.

Adăugați pastele fierte și amestecați până când sunt acoperite uniform cu sos. Acum, împărțiți pastele cu sos în formele de brioșe.

Presărați cu cașcaval. Coaceți până când cașcavalul se topește și devine auriu, circa 20 de minute.

Lăsați pastele să se răcească 15 minute înainte de a le scoate din formele de brioșe și servi.  Poftă bună!

 

Unele gospodine adaugă oțet atunci când fierb cartofii. Iată de ce

 

Gospodinele și bucătarii inventează, deseori, diverse trucuri în bucătărie, pentru ca mâncarea să fie mai gustoasă și delicioasă. Unii bucătari adaugă oțet în apă atunci când fierb cartofii. Să vedem care este motivul pentru care unui bucătari recurg la acest truc.

De ce se adaugă oțet în apa în care fierb cartofii? Adăugând oțet în apă, cartofii nu se vor lipi de cuțit, atunci când vor fe tocați pentru diferite salate.

O lingură sau două de oțet de 9% sunt suficiente pentru doi litri de apă. Algoritmul acțiunilor este următorul: așteptați până fierbe apa, adăugați oțetul și abia după aceea puneți cartofii în oală.

 

Un ingredient simplu va transforma un piure obișnuit într-o capodoperă culinară. Secretul bucătarilor francezi

 

Multe persoane iubesc piureul de cartofi, de aceea acest fel de mâncare este des prezent pe mese.  

Secretul este simplu: piureul de cartofi este gustos, sățios, prietenos cu bugetul și se potrivește bine cu carne, pește și legume.

Chiftele din carne de curcan în stil thailandez: o rețetă neobișnuită

Cu toate acestea, pentru ca piureul să nu fie perceput ca un fel de mâncare banal, bucătarii francezi au avut ideea să adauge un produs simplu, care transformă cartofii fierți într-o operă de artă culinară.

Interesant este că acest ingredient „secret” poate fi achiziționat din orice magazin. Vorbim despre brânză. Mai mult, puteți alege tipul care vă place mai mult. Mâncarea va fi în minunată.

Ingrediente:


cartofi - 1 kilogram,
lapte - 1 pahar,
unt - 50 de grame,
brânză - 100 de grame.
sare - după gust.

 

Prepararea


Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare, scurgeți lichidul și pasați-i. Adăugați laptele și untul. Este important ca laptele să fie fierbinte, iar untul să aibă un conținut ridicat de grăsimi pentru a-i da preparatului o aromă cremoasă.

Salată uimitoare de iarnă din ingrediente simple: dispare în câteva secunde de pe masă

Acum adăugați puțin ingredientul "secret" - brânza. În funcție de preferințe, completați rețeta cu parmezan, brânză elvețiană Emmental sau chiar brânză franceză Roquefort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel