Data publicării:

Paste AOP. Rețeta tradițională din Italia

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Engin Akyurt)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Engin Akyurt)

Ai încercat vreodată rețeta de paste AOP (aglio, olio, peperoncino)? Iată cum se prepară acest fel de mâncare delicios. 

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

200 g de paste
2-3 linguri de ulei de măsline
o linguriță de pătrunjel
1 cățel de usturoi
câteva felii de ardei iute
sare

Cum se prepară

Vom fierbe pastele după indicaţiile de pe ambalaj. Pentru sos, punem într-o tigaie uleiul şi usturoiul tăiat, potrivit pofta-buna.com. Când usturoiul s-a rumenit, îl scoatem din tigaie. În uleiul din tigaie adăugăm ardeiul iute tăiat felii. Stingem focul. Apoi adăugăm pastele, peste care adăugăm pătrunjelul tăiat fin şi, după gust, dacă mai este nevoie, adăugăm şi un praf de sare. Amestecăm pastele foarte bine şi asta este tot.

Vezi și: Ziua Clătitelor: Cea mai simplă rețetă. Ies pufoase și aromate

Idee pentru masa de prânz când ții dietă. Cori Grămescu, rețeta: Totul a fost gata in 30 de minute

BONUS: Paste Carbonara. Rețeta originală

 Ingrediente

- 400 g spaghete
- 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon)
- 4 gălbenuşuri
- 75 g brânză pecorino
- sare
- piper

Cum se prepară

Pune apă la fiert într-o cratiţă încăpătoare, cu o linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, pune şi pastele la fiert pentru 4-5 minute. În răstimp însă, până să fiarbă apă, taie guanciale cubuleţe (dacă ai acces la acest tip de preparat, dacă nu pancetta sau bacon), potrivit retetepractice.ro. Bate gălbenuşurile cu 40-50 g de brânză pecorino poţi folosi şi parmezan). Frige baconul în tigaie, fără ulei, până când devine crocant şi grăsimea se topeşte.

Când pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleşte şi pune-le direct peste bacon. Agită pastele puţin, pentru un minut, apoi adaugă o cană de apă de la paste. Lasă pastele carbonara să se răcească un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenuşuri şi brânză, amestecând energic, pentru a evita coagularea gălbenuşurilor. Pune pastele la foc pentru încă 30-60 secunde, apoi serveşte fiecare porţie de paste carbonara cu puţină brânză pecorino rasă deasupra şi puţin piper proaspăt măcinat.

Vezi și: Idee pentru masa de prânz. Cori Grămescu, rețeta: A fost gata în 25 de minute!

Prăjitura "Cât bați din palme". Rețeta rapidă de weekend

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel