Pastă gustoasă din verdețuri pentru iarnă: este plină de vitamine, aromată și sănătoasă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 25 iul 2022, 13:56
WhatsApp
Pastă gustoasă din verdețuri pentru iarnă - este plină de vitamine, aromată și sănătoasă. Sursa - Pexels
Pastă gustoasă din verdețuri pentru iarnă - este plină de vitamine, aromată și sănătoasă. Sursa - Pexels
Din verdețuri, bogate în vitamine, poți să pregătești o pastă delicioasă.

O opțiune excelentă pentru păstrarea verdețurilor pentru iarnă este să pregătești o pastă de vitamine, care poate fi servit cu preparate din carne, adăugat la salate sau la produsele de patiserie.

Pentru a pregăti pasta veți avea nevoie de:

100 grame ceapă verde,

100 grame de usturoi verde tânăr,

50 grame de mărar,

50 grame pătrunjel,

1 linguriță boia,

1 linguriță de sare,

1 linguriță de miere,

1 lingură suc de lămâie,

3 linguri de ulei vegetal.

 

Prepararea

Verdeața spălată se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se toacă.  Bucățile tocate de verdeață se pun într-un blender.  Adăugați, pe rând, boiaua de ardei, sarea, mierea, sucul de lămâie și uleiul vegetal. Ca rezultat, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.

Tartă bestială cu trei umpluturi: ai nevoie de patru lipii, nuci, mac și stafide. Succesul va fi garantat 

Acum nu vă mai rămâne decât să așezați pasta în borcane. Pentru a păstra pasta mai mult timp, turnați deasupra ulei vegetal. Pasta verde trebuie păstrată la frigider. Dacă doriți, o parte din pastă poate fi congelată. Poftă bună!

BONUS. Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute

Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii.

Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.

Ingrediente:

file de pui - 300 grame,

pasta de tomate - 2 linguri,

ciuperci - 250 de grame,

smântână - 50 de grame,

verdeață după gust,

cașcaval tare - 30 de grame,

paste - 100 de grame,

sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei 

 

Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.

Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.

Ți-e poftă de o plăcintă, dar ai rămas fără făină? Iată cu ce o poți înlocui dacă nu vrei să mergi la magazin

Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute. 

Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și  adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!

BONUS. Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi

 

Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.

Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.

Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:

200 grame de cartofi,

50 grame faina integrala,

950 grame faină albă,

750 de grame de apă rece,

 240 ml de ulei,

22 grame sare,

4 grame drojdie de bere.

 

Rețeta pas cu pas 

 

În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm.  Adăugăm, apoi, puțină apă rece,  împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați  cu energie.

Când compoziția devine omogenă, se mai  toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.

Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut

Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.

După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.

Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.

Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate.  La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat. 

Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?