S-a semnat contractul pentru aeroportul Galați-Brăila. Specialiștii au stabilit unde va fi construit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alături de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, și de rectorul Universității “Dunărea de Jos”, Puiu Lucian Georgescu, am semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroportul internațional Galați-Brăila, anunță Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

„Este un pas foarte mare pe care îl facem pentru ca acest proiect, despre care se vorbește de mulți ani, să devină realitate. Este pentru prima oară când, dincolo de vorbe și promisiuni, se fac pași reali pentru a se construi un aeroport care să deservească zona Galați-Brăila. După nenumărate studii și analize, specialiștii au decis că cel mai bun loc pentru a fi construit acest aeroport este zona Braniștea – Schela(județul Galați), având în vedere și conectivitatea cu infrastructura rutieră și feroviară din apropiere.

Trebuie  să arătăm că se poate și în regiunea noastră, nu doar în centrul și vestul țării. Acum, vorbim de lucruri concrete, de studii, analize și o strategie clară, pe care le implementăm, pas cu pas, alături de colegii de la Consiliul Județean Brăila. Aeroportul Galați-Brăila, care va fi unul de marfă și de pasageri, cu o pistă de peste 4000 de metri,  este deja inclus în Master Planul Național de Transport și are sume prevăzute inclusiv în bugetul României pentru realizarea studiilor. De asemenea, au fost alocați bani și din bugetele proprii ale celor două consilii județene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Licitația a fost câștigată de Asocierea SC Aduro Impex SRL & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL, care, împreună cu subcontractorii, înseamnă 17 firme implicate în realizarea acestor studii.

„Sunt firme cu experiență mare în domeniu, care au proiectat și alte aeroporturi din țară, precum și din străinătate, fiind implicate în proiectarea Aeroportului Otopeni, precum și în proiectele de la Mihail Kogălniceanu și Timișoara.  

O veste foarte bună este că inclusiv mediul academic gălățean, prin specialiștii de la Universitatea Dunărea de Jos , este implicat în acest important proiect de dezvoltare a zonei Galați-Brăila și mă bucur că astăzi, alături de noi și de acest proiect, a fost și rectorul Puiu Lucian Georgescu. Vor fi realizate zeci de studii și descrieri tehnice preliminare privind terminalul cargo și de pasageri, căile de rulare, lungimea pistei de decolare și aterizare, securitatea aviatică, turnul de control și sistemele de semnalizare. Ne dorim ca pe acest aeroport să poată ateriza orice tip de avion”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea contractului este de 30.719.699 de lei (fără TVA).   

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Brăila în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel