Pască fără aluat. Rețeta lui Teo Trandafir
Dacă vrei să încerci o rețetă mai simplă de pască, anul acesta, poți prepara varianta fără aluat.
Ingrediente
- stafide
- 4 fiole aromă de vanilie sau de rom
- 350-400 g zahăr sau îndulcitor
- 10 ouă sau 30 de ouă de prepeliţă (pentru că nu au colesterol)
- 200 ml smântână lichidă
- 1 kg brânză de vaci
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul. Într-un vas mare, cu ajutorul unui mixer, se adaugă ingredientele treptat, amestecând continuu la viteză medie. Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează compoziția.
Se toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor, potrivit retete.unica.ro.
Aveţi grijă că această compoziţie de pască fără aluat va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz. Viteza mixerului trebuie să fie mică sau medie. Dacă nu vreți să folosiți zahăr pentru pasca fără aluat, puteți folosi un îndulcitor natural, însă cantitatea trebuie ajustată pentru că acestea nu au aceeași putere de îndulcire ca zahărul. Aveți grijă ca pe ambalaj să se menționeze că îndulcitorul poate fi gătit la temperaturi înalte.
BONUS: Prăjitură pufoasă de post. Deliciu cu cremă de cocos și blat pufos de cacao
Ingrediente
200 de grame de făină
1 linguriţă de praf de copt
3 linguri de cacao
60 de ml. de ulei
250 de ml de lapte de soia
200 de grame de zahăr
1 praf de sare
1 lingură de oțet sau de zeamă de lămâie
1 lingură extract de vanilie
Pentru cremă
- 300 de ml de lapte de soia cu aromă de vanilie,
- 1 lingură cu vârf de făină
- 1 lingura cu vârf de amidon din porumb,
- 100 de grame de zahăr,
- 100 de grame de margarină sau unt de cocos
- 1 linguriţă extract de vanilie
- zahăr pudră pentru finisarea prăjiturii prăjitură
Cum se prepară
Cuptorul trebuie pornit și setat la 180 de grade Celsius. Pentru cremă, se omogenizează 300 de ml de lapte de soia cu 100 de grame de zahăr, 1 lingură cu vârf de făină și una de amidon din porumb. Se pune crăticioara pe foc și se fierbe până se îngroaşă, amestecând cu telul în formă de pară.
Când compoziția s-a îngroșat, se adaugă extractul de vanilie, se amestecă bine și se pune separat. Crăticioara cu crema fiartă se pune într-un vas cu apă rece, pentru a putea prepara crema pentru prăjitura, pentru care se incorporează cu mixerul margarina pentru prăjituri sau untul de cocoş în compoziția fiartă și răcită.
Într-un alt castron, se bat cu telul laptele rece de soia pentru blat (250 de ml), uleiul, 200 de grame de zahăr și oțetul sau zeama de lămâie, scrie Fanatik. Făina, sarea, praful de copt și cacaoa se omogenizează bine, separat. Apoi, ingredientele uscate se adaugă peste cele lichide și se omogenizează amestecând cu telul, cât să se obţină un aluat cu o consistența tipică de blat de tort. Aluatul pentru prăjitură se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se nivelează aluatul în tavă.
Blatul se coace în cuptorul preîncins la 180 de grade nu mai mult de 12-15 minute. Se pune blatul copt pe un grătar pentru prăjituri, pentru a se răci mai rapid. După ce s-a răcit, se desprinde hârtia de copt și blatul se taie în 3 fâșii egale, care se suprapun cu cremă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News