Pasajul Basarab va fi deschis cel mai târziu în 3 iunie - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pasajul Basarab
Pasajul Basarab

Pasajul Basarab va fi inaugurat cel târziu în 3 iunie, după ce în următoarele zile vor fi făcute ultimele teste de rezistenţă, susţin constructorii. De la un contract iniţial de 134 milioane de euro, pasajul a ajuns să coste, în final, 255 de milioane de euro, adică de aproape două ori mai mult.

Pasajul va fi prevăzut cu un trotuar rulant între staţia de tramvai şi staţia de metrou

Factura pentru construcţia pasajului a devenit din ce în ce mai stufoasă. Peste 46 de milioane de euro s-au dus numai pentru actualizarea proiectului cu rata inflaţiei, circa 50 de milioane de euro pe modificarea soluţiilor tehnice şi 27 de milioane de euro pe exproprieri. S-au plătit chiar şi 8.000 de euro pe metru pătrat, scrie realitatea.net.

Reprezentanţii firmei cosntructoare Astaldi anunţă că pasajul va fi deschis cel târziu pe 3 iunie. Cu toate acestea primarul Capitalei, Sorin Oprescu se fereşte să mai dea o dată precisă după două alarme false, în lunile martie şi aprilie.

"Nu mai anunţ nici un fel de dată! Vă anunţ cu 24 de ore inainte. Gata, au terminat mârlanii, îi dăm drumul să circule bucureştenii, că de-aia a fost facut, nu ca să-l ţin în vitrină", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel